Giljen na 22 minuta do rekorda, Sutjeska na šest mečeva od Budućnosti i Rudara

Giljen je nesavladan 823 minuta u prvenstvu, a ako ne primi gol do sredine poluvremena na gostovanju Rudaru, u sljedećem kolu, postaće crnogorski golmanski rekorder
57 pregleda 3 komentar(a)
FK Budućnost - FK Sutjeska, Foto: Savo Prelević
FK Budućnost - FK Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.11.2017. 08:54h

Fudbaleri Sutjeske djeluju nezadrživo, u seriji su od 15 utakmica bez poraza od početka sezone, vezali su sedam pobjeda.

Najefikasnija su ekipa u ligi, sa 24 gola, ali, ipak, posebno impresivno djeluju u - odbrani.

Na 15 mečeva, nikšićki tim primio je svega četiri gola, a na posljednjih devet nijedan.

Posljednji put mreža Sutjeske zatresla se još 9. septembra, u 62. minutu utakmice sa Grbljem, na kojoj je lider bio i najbliži porazu (na 1:1 je izjednačio Merdović u 90. minutu).

Od tada Vladan Giljen nijednom nije kapitulirao, pa mu nedostaje samo 22 minuta da obori rekord Milete Radulovića po broju minuta bez primljenog gola.

Giljen je nesavladan 823 minuta u prvenstvu, a ako ne primi gol do sredine poluvremena na gostovanju Rudaru, u sljedećem kolu, postaće crnogorski golmanski rekorder.

Bio bi još bliži da nije propustio posljednjih 15 minuta duela sa Rudarom, u sedmom kolu, koji je završio prije kraja, zbog povrede (umjesto njega branio je Radović).

Što se tiče serije Sutjeske od 15 mečeva bez poraza, tim Nikole Rakojevića nije još blizu rekorda po broju mečeva sa pozitivnim ishodom.

Najbolji niz imale su ekipe Budućnosti (sezona 2007/08) i Rudara (2011/12), koje nisu izgubile 21 utakmicu zaredom.

Mogren iz sezone 2010/11 bio je neporažen na 19 uzastopnih mečeva, dok Budućnost 2006/07 nije poražena na prvih 17 mečeva.

Tim Budućnosti iz prve sezone u nezavisnoj Crnoj Gori, pod vođstvom Grofa Božovića, jedini je koji je prvi dio sezone završio bez poraza.

Bonus video: