Meldin Drešković - intelektualac u idealnoj fudbalskoj postavi

Fudbaler iz Plava Meldin Drešković je nakon izbora u najbolji tim Prve lige završio Arhitekturu

5100 pregleda 333 reakcija 3 komentar(a)
Meldin Drešković sa fakultetskom diplomom, Foto: Privatni album
Meldin Drešković sa fakultetskom diplomom, Foto: Privatni album

Status prvoligaša sa matičnim Jezerom, potom peto mjesto u Prvoj ligi, ali i idealnoj postavi crnogorskog šampionata. Sve je to za godinu uspio Meldin Drešković. Ali, ima još nešto - supertalentovani, stameni štoper iz Plava niski uspjeha dodao je i status akademskog građanina, pošto je upravo završio osnove studije Arhitekture.

Drešković neće nastaviti karijeru u Jezeru, ali će i specijalističke studije morati da pričekaju.

- Naravno da sam zadovoljan postignutim uspjehom na univerzitetu UDG, ali fudbal mi je najveća ljubav i preokupacija. Zato ću specijalističke studije odgoditi, a u čekanju prave ponude za nastavak fudbalske karijere treniram prema individualnom programu. Ponuda imam, ali sačekaću. Ukoliko me ne zadovolje opcije za odlazak u inostranstvo, igraću u našoj Prvoj lig, ali samo u klubu koji će se boriti za titulu prvaka - objasnio je 23-godišnji Drešković.

Nakon što se bavio košarkom u Njujorku, selidbom u Plav se Drešković sa 12 godina priključio školi fudbala Miška Nekovića, da bi potom igrao u Jezeru, onda i Jedinstvu i FK Podgorica.

- Nakon godine i po u Podgorici, koja se zvala Mladost Lješkopolje, radio sam sa trenerima Milijom Savovićem i Miloradom Pekovićem. Upravo je trener Savović insistirao da se vratim u Jezero, kada je preuzeo mjesto šefa struke. Osim izazova i emotivno mi je značilo da pomognem svom klubu. Uspjeli smo da izborimo status prvoligaša u baražu protiv Koma, a od ciljanog baraža za opstanak, uspjeli smo da zaslužimo peto mjesto. To je ogroman uspjeh za klub koji je svaku utakmicu odigrao na strani, imao najmanji budžet i najgore uslove. Ispisali smo istoriju kluba, najveći uspjeh ikada, a kao kapiten u posljednjoj sezoni doživio sam veliku satisfakciju i zadovoljstvo. Ipak, Plav ima problema sa lokacijom za realizaciju projekta stadiona, što je ograničavajući faktor u razvoju fudbala. Zato smatram da će se Jezero i ove sezone grčevito boriti za opstanakk, uprkos entuzijazmu i velikoj ljubavi navijača - rekao je Drešković.

Uprkos podatku da je nastupao u ekipi autsajdera, slučaj Dreškovića je pokazatelj da se i te kako prate igre svih prvoligaša.

- Očogledno da je tako, jer konkurencija na poziciji desnog štopera je bila žestoka Za dalji napredak treba nastaviti sa dobrim igrama u većem klubu, ili inostranstvu. Samo tako je moguće ostvariti snove i zaigrati u najjačem državnom timu - zaključio je Drešković.

Meldin prati put uspjeha oca Almira

Meldin Drešković je primjer da se velikim radom i odličnom organizacijom mogu dostići ciljevi na brojnim poljima.

- Na fakultetu sam uspio zahvaljujući sjajnom programu na UDG za profesionalne sportiste, sa razumijevanjem uprave, ali i profesora koji organizuju konsultacije prema potrebama naših sportskih ekipa. Savjetima mi je pomogao i otac Almir, koji je kao prvotimac prvoligaša Prištine završio Mašinski fakultet. Taj rang je bio neuporedivo veći, ali i uslovi za studiranje su bili neuporedivo teži. Opravdanja nisam imao, pošto imamo i porodičnu građevinsku firmu. Iako sam srećan zbog diplome, za mene je najradosnijia bila vijest da sam izabran u idealni tim u sezoni Prve lige - istakao je Drešković.

Za razliku od oca - koji je igrao u napadu, 192 centimetra visoki Meldin igra na poziciji štopera.

- Počeo sam kao napadač, ali me je kao omladinca selektor Aleksandar Miljenović prekomandovao na poziciju štopera. Pohvale mojoj igri znak su da je dobro procijenio - kaže Drešković.

Bonus video: