Bonući: Želimo da uživamo

Engleska i Italija sjutra (21 h) igraju finale Evropskog prvenstva

5939 pregleda 1 komentar(a)
Bonući, Foto: Reuters
Bonući, Foto: Reuters

Sve je spremno za finale Evropskog prvenstva - Engleska i Italija sjutra (21 h) na "Vembliju" odlučuju koja je selekcija najbolja na konitinentu.

Uoči finala, reprezentativac Italije, Leonardo Bonući poručuje da želi titulu, koja se na Apeninima čeka od 1968. godine.

“Da, s Engleskom ćemo igrati na njihovom terenu, ali to nas ne plaši. Razmišljamo samo o toj utakmici i fudbalu, želimo uživati u ovim trenucima, ne zanimaju nas medijska naklapanja i optužbe. Na terenu ćemo gledati najbolje što italijanski i engleski fudbal mogu da ponude, a i sudije će morati da budu na nivou, u šta ne sumnjam”, rekao je Bonući.

Italija je 2012. igrala i izgubila od Španije u finalu Evropskog prvenstva.

“Pobjeda u nedjelju bi puno značila za samopouzdanje i veselje Italije, a posebno našeg fudbala, kao i nas igrača. Ne smijemo tražiti alibije - ni 2012. u finalu nismo došli umorni i nakon puno putovanja, pa smo svejedno deklasirani”, dodao je Bonući.

Logično, veću podršku sa tribina "Vemblija" imaće Englezi.

“Ne mogu da dočekam početak utakmice, čak i ako će većina navijača biti protiv nas. Želimo istorijski uspjeh, da pružimo odličnu partiju pa ćemo vidjeti hoće li to biti dovoljno za titulu”, zaključio je Bonući.

Bonus video: