Njemačka legenda bez dlake na jeziku: Krosov stil igre je prevaziđen

"Pregazio ga je današnji fudbal", kaže Uli Henes

7780 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Malo šta je tokom Eura funkcionisalo u igri Njemačke, loš nastup i rezultati (eliminacija u osmini finala) nadovezali su se na krah s Mundijala 2018, pa kritike pljušte sa svih strana.

One su uglavnom usmjerene na odlazećeg selektora Joahima Leva, ali Uli Henes - sada već bivši predsjednik Bajerna - ima i drugo viđenje situacije.

Naravno, odgovornost je Levova, ali sporan je, po Henesu, uticaj Tonija Krosa.

"Zaista volim Tonija, odigrao je mnogo mečeva na vrhunskom nivou i u reprezentaciji i u Bajernu i u Realu. Ali, njegov stil igre je prevaziđen, pregazio ga je današnji fudbal", rekao je Henes.

Onda je i obrazložio šta mu se to ne dopada kod 31-godišnjeg veziste.

"On igra fudbal s horizontalnim dodavanjima, a sada svi žele fudbal prema naprijed, vertikalni pas, trk u prostor u punoj brzini. Kros više nema šta da ponudi", dodao je Henes.

"Manšaft" je u osmini finala Evropskog prvenstva zaustavila Engleska koja je na "Vembliju" slavila 2:0.

"Sve se vidjelo u posljednjih dvadesetak minuta duela s Engleskom. Gubili smo 1:0, a Kros nije prešao centar, ni s loptom, ni bez nje. Upravo je zbog Tonija selektor i mijenjao način igre i pogriješio je", kaže Henes i poentira:

"Da smo igrali s četvoricom igrača u posljednjoj liniji i s Gorecekom, Kimihom i Milerom u sredini, te Saneom, Gnrabrijem i Havercom naprijed, sada bismo pričali drugu priču. Ukratko, Njemačka je pokazala užasan fudbal na Euru i to mora jasno i glasno da se kaže. Eliminacija u osmini finala nije najveći problem, već način na koji se nacionalni tim predstavio", nije štedio kritike Henes.

Bonus video: