Kjelini: Zaslužili smo da slavimo; Bonući: Žao mi je engleskih navijača

Bonući je sa 34 godine i 71 danom postao najstariji strijelac u istoriji finala, a njegov dugogodišnji saigrač je igrao perfektno, iako u avgustu slavi 37. rođendan

8752 pregleda 2 komentar(a)
Leonardo Bonući slavi ispred hotela u Rimu, Foto: Reuters
Leonardo Bonući slavi ispred hotela u Rimu, Foto: Reuters

Đanluiđi Donaruma je MVP Evropskog prvenstva zahvaljujući sjajnim odbranama na svim utakmicama, pogotovo u penal-seriji finala.

Ali, i da je nagrada otišla u ruke jednog od dvojice vječnih štopera ili im dodijeljena zajedno ne bi bilo nezasluženo, jer su Đorđo Kjelini i Leonardo Bunući igrali perfektno.

Bonući je sa 34 godine i 71 danom postao najstariji strijelac u istoriji finala, a njegov dugogodišnji saigrač je igrao perfektno, iako u avgustu slavi 37. rođendan.

Uostalom, pored njih dvojice se nisu vidjeli Hari Kejn i Rahim Stelring, za koje niko nije imao rješenja do finala.

„Zaslužili smo da pobijedimo, osjetilo se nešto posebno u vazduhu. Mi smo ovo zaslužili, cijela Italija je ovo zaslužila. Sada ćemo da uživamo”, rekao je Kjelini.

Bonući je nakon meča u kameru vikao „Football is coming to Rome” (fudbal dolazi u Rim), što je bio odgovor na parolu „Football is coming home”, (fudbal se vraća kući), kojom su Englezi nagovještavala osvajanje pehara.

„Ovo je jedinstven osjećaj. Žao mi je engleskih navijača, ali bilo ih je lijepo vidjeti kako odlaze sa stadiona. Svi su mislili da dolazi kući, ali stiže u Rim. To je zaista veoma lijepo vidjeti”, nije propustio priliku Bonući da još jednom „pecne” domaćine.

Bonus video: