Budućnost naoštrena pred Helsinki, Milinković: Mnogo očekujem od ovog meča

U Finskoj je crnogorski šampion poražen rezultatom 3:1

7592 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Budućnost je podbacila u Finskoj prije šest dana na startu kvalifikacija za Ligu šampiona, pobjeda Helsinkija od 3:1 čak i ne oslikava nemoć crnogorskog šampiona u tom duelu.

A kada je minus već takav, donekle podnošljiv, "plavi" ne smiju samo da igraju da poprave utisak, već i da na krilima navijača urade sve da eliminišu finskog šampiona.

Misija je teška, ali ne bi se reklo i nemoguća u sjutrašnjem duelu koji počinje u 20.30.

"Mnogo očekujemo od ovog meča. Pokušaćemo da anuliramo prednost Helsinkija iz prve utakmice, potrudićemo se i da popravimo utisak koji smo ostavili u Finskoj. Svjesni smo da se očekivalo mnogo više od nas, svjesni smo i da nismo bili dobri. Ni rezultat nije pozitivan, ali daje nam šansu i ne gubimo nadu", rekao je trener Mladen Milinković.

Priznao je i da je bio razočaran poslije prve utakmice.

"Kada ne odigrate onako kako možete, kada znate da vaši igrači mogu neuporedivo bolje, a uz to još i izgubite 3:1, onda budete razočarani. Analizirali smo taj meč i utisak je da Helsinki nije bio toliko dominantan, koliko smo mi bili loši. Vjerujem da ćemo sada pokazati drugo lice", istakao je Milinković i nastavio:

"Vidim i da igrači osjećaju neku grižu savjesti. Svjesni su da su podbacili. Ubijeđen sam da taktički, tehnički i trkački možemo znatno bolje, a dva gola minusa nisu nedostižna. Sada sam mnogo veći opstimista nego poslije utakmice u Finskoj".

Igor Ivanović je propustio prvi meč, sada su šanse da zaigra realne.

"Bili smo dosta hendikepirani neigranjem Draška Božovića i Ivanovića. Za Draška smo znali da ga nećemo imati, ali Igorov izostanak nas je mnogo poremetio. Ali, to nije alibi, jer smo i tako imali četiri-pet iskusnih igrača u timu. Nadam se da će svi oni biti bolji i priključiti se golmanu Milošu Dragojeviću i Petru Grbiću koji su bili na evropskom nivou", dodao je srpski stručnjak.

Petar Grbić želi da vidi bolju, agresivniju Budućnost.

"Ne možemo da obećamo prolaz, ali možemo da ćemo od prvog minuta biti ofanzivni, pa ko što ponese. Ovaj dres obavezuje da budemo na maksimumu. Brzi gol bi nam otvorio vrata drugog kola", rekao je Grbić.

A na pitanje šta se dogodilo Budućnosti pa je onako loše otvorila meč, odgovorio je:

"To niko ne zna".

Milinković se nadovezao:

"Voljeli bismo da znamo. To bi nam pomoglo za dalju pripremu. Tražili smo od igrača da ne budu uplašeni, da nam se ne ponovi Ludogorec od prošle godine, ali desila nam se još gora stvar. Od 20. minuta smo pronašli neki svoj ritam, ali nismo napravili kontinuitet do kraja utakmice".

Budućnost je u evropsku sezonu ušla sa samo dva pojačanja - to su štoperi Amir Muzurović i Jovan Baošić, prije nekoliko dana je stigao i napadač Šaleta Kordić.

"Evropski mečevi nekada ponude odgovore. Samo Estonci i mi smo bili bez ijednog stranca u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona. I oni i mi smo izašli sa mladom ekipom. Što se nas tiče - i sjutra veče ćemo izaći sa mladim timom. Naš roster je takav", rekao je Milinković.

"Mladi igrači moraju da prođu kroz sve to. Ne treba da ih opterećujemo dodatno. Politika kluba je takva da se pruži prostor mladima. Da li će se nešto promijeniti - nije na meni da odlučujem. Ja sam trener, a klub vode predsjednik i rukovodstvo. Poslije Helsinkija ćemo napraviti sastanak, analizirati što je bilo iza nas, da li smo možda negdje napravili grešku. Ni velika pojačanja ne garantuju prolaz. Sa druge strane - da budemo iskreni, pravog igrača je jako teško dovesti u crnogorsku ligu", zaključio je Milinković.

Bonus video: