Liverpul briljantan, pa neozbiljan, Roma se nada iako je gubila 5:0

Liverpul - Roma 5:2 u ludoj utakmici na Enfild roudu. Revanš je u srijedu u Rimu, Italijanima treba 3:0, kao protiv Barselone. Sjutra Bajern - Real
0 komentar(a)
liverpul roma, Foto: Reuters
liverpul roma, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.04.2018. 20:36h

Pad koncentracije, preuranjeno slavlje, neozbiljnost, šta god - Liverpul nije potpuno spokojan pred put u Rim naredne srijede, na revanš polufinala Lige šampiona, iako je sredinom drugog poluvremena imao nestvarnih pet golova razlike (5:0).

Roma je putovala ka debaklu, a sada se nada - za plasman u finale "vučica" mora da ponovi rezultat koji je ostvrila u revanšu četvrtfinala protiv Barselone, kada je slavila sa 3:0.

Realno, ili ne - tek, polufinale još nije riješeno...

Luda utakmica ne Enfild roudu završena je, ipak, uvjerljivom pobjedom Liverpula (5:2), kojom je klub iz grada Bitlsa stigao na korak od plasmana u finale Lige šampiona, prvo nakon 11 godina.

Mohamed Salah "uništio" je Romu, svoj bivši klub, tokom 75 minuta igre, postao je prvi igrač u istoriji Lige šampiona sa dva gola i dvije asistencije u polufinalu.

Uz podršku Firmina (dva gola) i Sanea, Egipćanin je nosio Liverpul ka finalu.

Djelovalo je nestvarno u tim momentima da Roma može bilo čemu da se nada pred revanš, a onda je Jirgen Klop odlučio da odmori Egipćanina.

Slučajno ili ne, pad u igri Liverpula nastao je od momenta kada je Salah napustio igru, u 75. minutu, Roma je preko Džeka iz penala i Perotija postigla dva gola, mogla je i još jedan...

Revanš neće biti formalnost, samo zbog finiša utakmice, u kojem su "redsi" malo pokvarili utisak nakon predstave kakvu jedan tim odavno nije prikazao u polufinalu elitnog evropskog takmičenja.

Kraj utakmice.

Roma je prijetila do kraja, Liverpul je ipak sačuvao 5:2...

85. minut - Nada Rome sada je još veća - Italijani su smanjili na 5:2! Luda utakmica na "Enfildu", Milnera je lopta pogodila u ruku, gosti su dobili penal, koji je Peroti pretvorio u gol.

81. minut - Edin Džeko vraća tanku nadu Rimljanima - 5:1. Sjajna lopta Naingolana, Bosanac je nadmudrio Lovrena i pogodio iz blizine.

Četvrti gol na meču, koji je postigao Firmino, bio je 100. koji su postigli timovi Jirgena Klopa u Ligi šampiona. Njemac je vodio samo dva tima, Borusiju Dortmund i Liverpul.

75. minut - Ovacije na otvorenoj sceni - "Enfild roud" se poklonio Mohamedu Salahu, kojeg je Jirgen Klop odlučio da poštedi posljednjih 15 minuta. Umjesto Egipćanina ušao je Ings.

Mohamed Salah je prvi igrač u istoriji Lige šampiona koji je dao dva gola i dva puta asistirao u jednom polufinalnom meču.

71. minut - Konačno nešto od Rome - pogriješio Lovren, Šik umalo da iznenadi Karijusa, potom je pokušao i glavom, ali ovo nije Romina noć...

69. minut - Debakl Rome na "Enfildu", Liverpul vodi 5:0. Drugi gol Firmina, koji je pogodio glavom, nakon kornera Milnera.

61. minut - 4:0 za Liverpul, ovo se odavno nije gledalo, možda nikada u polufinalu Lige šampiona. Nova minijatura Salaha, koji je omogućio Firminu da pogodi sa gol-linije.

60. minut - novi zicer za Liverpul. Greška Manolasa, šut Robertsona, odbrana Alisona...

Roma je razbijena, nokautirana, fudbaleri Jirgena Klopa drže sve pod kontrolom i gaze ka finalu Lige šampiona. Sa ovakvom igrom, mogu i do titule.

56. minut - 3:0 za Liverpul! Gol Sanea, asistencija Salaha. Odbrana Rome ispala je nakon duge lopte Aleksander-Arnolda, a napadači "redsa" to ne praštaju...

Može li Roma da reaguje nakon što je bila samljevena za 20 minuta prvog poluvremena.

Di Franćesko je uveo Patrika Šika, umjesto Džengiza Undera.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Liverpul vodi protiv Rome 2:0, nakon što je u posljednjih 20 minuta drugog poluvremena odigrao fudbal kakav se rijetko viđa.

U nestvarnom ritmu, a predvođeni spektakularnim Salahom, dvostrukim strijelcem, "redsi" su nokautirali rivala, koji čak može da bude i zadovoljan, nakon svega šta je preživio...

45. minut - ponovo Salah. Ponovo maestralan gol. Ušao je iz rdrugog plana, dobio loptu Firmina, a onda elegantno prebacio Alisona.

Nevjerovatan ritam Liverpula u posljednjih 15 minuta. Imao je sjajnu situaciju Mane, zatim je pokušao i Firmino, konstantni napadi Klopovog tima.

38. minut - moglo je da bude 2:0. Dejan Lovren je tukao glavom, nakon kornera, lopta zakačila prečku.

36. minutu - Moooo Salahhhh, kakav igrač. Kakav gol - 42. u sezoni. Sa 16 metara od prečke. Spektakl.

Šut Firmina, Alison nije imao problema da zaustavi loptu, nastavlja se totalna ofanziva domaćina.

Mane je pogodio u 34. minutu, ali iz ofsajda. Klop traži podršku navijača, dobar period Liverpula.

Furioznih pet minuta Liverpula. Nakon šanse Manea, pokušao je i Salah iskosa sa desne strane, ali je Alison bio siguran.

28. minut - prvi bijeg Sadija Manea, koga je sjajno lansirao Firmino. Senegalac je ušao u šesnaesterac, imao Alisona ispred sebe i poslao loptu preko prečke.

Još jedna greška Žezusa, pa faul nad Maneom za žuti karton. Brazilac je najslabija tačka u defanzivnom bloku Rome...

Roma je zatvorila prostor za Salaha, Manea i Firmina, gosti kontrolišu utakmicu...

18. minut - projektil Aleksandra Kolarova sa skoro 30 metara, Karijus je skrenuo loptu u prečku, iako je loše i nesigurno reagovao.

Na startu meča mnogo problema sa adaptacijom ima Žuan Žezus, koji je dobio i instrukcije Di Franćeska da ne komplikuje.

Prva izmjena, već u 16. minutu - Okslejd-Čembrlen se povrijedio, ulazi Vajnaldum.

Energičan početak na Enfildu, interesantan pokušaj i Firmina, opasan je Liverpul.

I odmah pokušaji Strotmana i Salaha, lako za Karijusa i Alisona.

Počeo je meč na Enfildu.

Liverpul i Roma odigraće večeras prvi meč polufinala Lige šampiona.

Dva tima iz drugog plana stigla su do završnice, nakon velikih iznenađenja u prethodnoj rundi.

Liverpul je oba puta bio bolji od šampiona Engleske - Mančester sitija, dok je Roma u nezaboravnom meču na Olimpiku savladala Barselonu 3:0 i nadoknadila poraz od 4:1 na Nou kampu.

Jirgen Klop i Euzebio di Franćesko odlučili su se za očekivane i najavljene sastave, a oči cijele Evrope biće uprte u Mohameda Salaha, koji je minulog ljeta upravo iz Rome stigao u Liverpul i igra sezonu karijere.

Bonus video: