Kopa Amerika: Koronavirusom zaraženo 179 osoba

Kup Amerike je trebalo da se održi u Kolumbiji i Argentini, ali su se te zemlje povukle iz organizacije zbog političke situacije odnosno koronavirusa

4900 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ministarstvo zdravlja Brazila saopštilo je danas da je na Kopa Americi zabilježeno 179 slučajeva infekcije koronavirusom.

Kuopa Amerika završena je u nedelju ujutro u Rio de Žaneiru, pobedom Argentine u finalu protiv Brazila, 1:0.

"Vrlo mali broj zaraženih potvrđuje da se Kup Amerike u Brazilu održao na bezbedan način i nije prouzrokovao porast broja zaraženih", navodi se u saopštenju.

Turnir je odigran bez prisustva gledalaca, osim finalne utakmice, na kojoj je bila dozvoljena popunjenost 10 odsto kapaciteta čuvenog stadiona Marakana, oko 7.800 ljudi.

Brojka o zaraženima na turniru ne obuhvata navijače koji su gledali finale.

U saopštenju se navodi da je tokom turnira od 11. juna do 10. jula obavljeno 28.772 testova i da je 0,6 odsto bilo pozitivnih.

Među pozitivnima je 36 fudbalera ili osoblja u reprezentacijama, 137 zaposlenih u organizaciji i šest zaposlenih u Južnoameričkoj fudbalskoj konfederaciji.

Nijedna utakmica nije bila odložena zbog koronavirusa.

Kup Amerike je trebalo da se održi u Kolumbiji i Argentini, ali su se te zemlje povukle iz organizacije zbog političke situacije odnosno koronavirusa.

Brazilu je dodijeljeno domaćinstvo dvije nedelje prije prve utakmice.

Kada je Brazilu dodijeljeno domaćinstvo početkom juna, sedmodnevni prosek umrlih od posledica koronavirusa u toj zemlji iznosio je gotovo 1.900 dnevno, a sada je oko 1.300 i u padu je.

Bonus video: