Prijem kod Matarele, Manćini: Zemlja konačno ponovo slavi

Italijanski fudbaleri vratili su se jutros iz Londona u Rim, gdje su ih prvo na aerodromu, pa na ulicama, dočekale desetine hiljada navijača

4813 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Italijanski predsjednik Serđo Matarela organizovao je danas prijem u Rimu za fudbalske reprezentativce koji su osvojili Evropsko prvenstvo.

Italijanski fudbaleri vratili su se jutros iz Londona u Rim, gdje su ih prvo na aerodromu, pa na ulicama, dočekale desetine hiljada navijača.

Italija je sinoć posle izvođenja jedanaesteraca pobijedila Englesku sa 3:2, nakon što je posle regularnog dijela i produžetaka bilo neriješeno - 1:1. To je prva titula evropskog šampiona za "azure" posle 53 godine.

"Nisam fudbalski analitičar, ali mislim da ste zaslužili pobjedu", rekao je predsjednik Italije na prijemu u palati Kvirinale.

Njemu je odgovorio selektor Roberto Manćini.

"Hvala Vam što ste bili naš navijač broj jedan, vidjeli smo kako slavite, to nam je pričinilo veliko zadovoljstvo", rekao je Manćini.

"Zemlja konačno ponovo slavi, zadovoljni smo što smo mogli da vam pružimo ovakve emocije, ispisavši jednu od najljepših stranica naše fudbalske istorije", dodao je on.

Manćini je trijumf posvetio svim Italijanima i pohvalio je tenisera Matea Beretinija, koji je u nedelju u finalu Vimbldona izgubio od srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Beretini je takodje bio na prijemu, a predsjedniku je poklonio svoj reket.

Kapiten reprezentacije Đorđo Kjelini rekao je da je cijela ekipa zaslužna za veliki uspjeh.

"Ovo je uspjeh grupe, koja ni u teškim trenucima nije gubila srce i hrabrost", naveo je on.

Fudbaleri su posle prijema u predsjedničkoj palati, otišli na prijem kod premijera Marija Dragija.

Povezani članci

12. Jul 2021.

Šampioni Evrope stigli u Rim

Bonus video: