Afera u Španiji: Predsjednik Reala legende proglasio varalicama

Raul je legenda Real Madrida. Debitovao je za prvi tim sa 17 godina i četiri mjeseca, kao najmlađi igrač u istoriji kluba. U prvom timu Reala je dao 323 gola na 741 utakmica, a danas radi u omladinskim selekcijama

6707 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Real Madrid
Foto: Real Madrid

Pravu aferu u Španiji izazvao je list "El Confidencial", koji je objavio transkripte stare 15 godina, a koji pokazuju da je i tadašnji i sadašnji predsjednik Reala imao loše mišljenje o legendama kluba - Ikeru Kasiljasu i Raulu.

"Kasiljas nije dovoljno dobar da bi bio golman Reala. Tako je... Nikad nije bio dovoljno dobar. Bio je naša najveća greška. Ali, ima onih koji ga vole i dive mu se. Oni ga brane i u dobru i u zlu. On je jedan od najvećih varalica kluba. Drugi je Raul", kazao je navodno Florentino Peres 2006. godine.

Predsjednik Reala kritikovao je fudbalere u širem kontekstu.

"Fudbaleri su vrlo sebični. Ne možeš na njih da računaš ni za šta. Ko im vjeruje, griješi. Uvijek mogu da prevare. Imam užasno mišljenje o igračima", govorio je Peres.

Raul je legenda Real Madrida. Debitovao je za prvi tim sa 17 godina i četiri mjeseca, kao najmlađi igrač u istoriji kluba. U prvom timu Reala je dao 323 gola na 741 utakmica, a danas radi u omladinskim selekcijama.

Kasiljas je veći dio karijere proveo u Realu, prije nego je otišao u Porto. Odigrao je preko 500 utakmica.

"Objavljeni citati dolaze iz razgovora koje je tajno snimio novinar Hose Antonio Abeljan, koji ih godinama bezuspješno pokušava prodati", rekao je Peres.

"Iznenađujuće je sada, uprkos vremenu koje je prošlo, da su to danas objavile novine El Confidencial. To su izolavane fraze izvučene iz širokog konteksta u kojem su izgovorene", kazao je prvi čovjek Reala.

Bonus video: