Podgorica u Elbasanu juri plasman u drugo kolo

Nakon trijumfa od 1:0 u prvom meču tim Dejana Roganovića gostuje albanskom Ljačiju (20 sati)

7606 pregleda 7 komentar(a)
Jovanović je iznudio penal u prvom meču, Foto: FK Podgorica
Jovanović je iznudio penal u prvom meču, Foto: FK Podgorica

Podgorica je prošle sedmice ispisala istoriju – odigrala je prvi evropski meč i upisala prvu evropsku pobjedu. Da li je u tih 90 minuta i skinula sa sebe pritisak koji je bio očigledan?

Slavila je protiv albanskog Ljačija rezultatom 1:0, stekla zalihu pred revanš u kojem je čeka još jedan težak zadatak na putu ka drugoj rundi kvalifikacija za Ligu konferencija.

– Ljači je pokazao da je veoma dobar tim, da umije da bude nezgodan i da nije slučajno na evropskoj sceni. Imali smo manje od mjesec za pripreme, uz to je ekipa bitno promijenjena, što je bila otežavajuća okolnost pred evropsku premijeru. Na kraju je najbolji od svega bio rezultat i njime smo zadovoljni – rekao je vezista Anđelko Jovanović.

Penali su u meču na DG areni imali ključnu ulogu – Jovan Vujović je u 57. minutu pogodio s bijele tačke poslije faula nad Jovanovićem, da bi u 94. golman tima iz Lješkopolja Nikola Ivezić odbranio šut Mentora Mazrekaja. I time bitno povećao šanse Podgorici da prođe prvu prepreku na međunarodnoj sceni.

– Mislim da smo na pravi način odgovorili izazovu. Bili smo motivisani i dobro je što smo pobijedili, jer je svaki trijumf dodatni plus za crnogorski fudbal – istakao je Jovanović.

Albanci su, ipak, uvjerili svakog da imaju kvalitet, a i time što je ukinuto pravilo gola u gostima pobjeda od 1:0 baš i nije tako velika zaliha kao što je bila ranije.

– Imali smo nekoliko dana da se dodatno pripremimo za revanš. Sada bolje poznajemo rivala i vjerujem da smo spremniji nego pred prvi duel. U Elbasanu nas sigurno ne čeka jednostavan zadatak, već protivnik koji zna šta želi, ali znamo i mi. Sada je i motiv još veći, na 90 minuta smo od prolaza u narednu rundu i daćemo sve od sebe da nastavimo da pravimo dobre rezultate – kazao je Jovanović.

Ako eliminiše Ljači, Podgorica će se sastati s rumunskom Krajovom.

– U ovom momentu nema kalkulacija, niti razmišljamo o Rumunima. Tako smo i ušli u dvomeč s Ljačijem. Fokusirani smo na prvu narednu utakmicu. Igramo u najjačem sastavu i nijesmo došli u Elbasan da bismo kalkulisali i branili prednost iz Podgorice. Ponašaćemo se kao da je prvi meč završen 0:0, jer želimo da se zadržimo na evropskoj sceni – zaključio je Jovanović.

Utakmica na „Elbasan areni” počinje u 20 sati.

Bonus video: