Dečić sprema poklon navijačima

U revanšu Kupa konferencija (20.45) Tuzanima treba pobjeda od dva gola, nakon poraza u Prištini od 2:1

6151 pregleda 9 komentar(a)
Iljir Camaj i trener Edis Mulalić, Foto: SAVO PRELEVIC
Iljir Camaj i trener Edis Mulalić, Foto: SAVO PRELEVIC

Dečić je na evropskom debiju u Prištini poražen do Drite 2:1, ali to nije jedini problem pred revanš pod Goricom večeras do 20.45, jer će Tuzani biti oslabljeni neigranjem kapitena Džonatana Drešaja, koji je isključen u finišu prve utakmice kvalifikacija za Ligu konferencija.

A sve je za Dečić sjajno počelo na stadionu „Fadilj Vokri”, pošto je Iljir Camaj pogodio mrežu Drite već u trećem minutu. Golu je prethodio centaršut Damira Kojaševića i stativa Kristijana Vuljaja, a Camaj je bio brži da odbijenu loptu zakuca u mrežu.

– Rezultatski smo još dobro prošli, pošto nas je sasjekao izjednačujući gol. Tačnije, način na koji smo ga primili, iz kontranapada nakon očiglednog penala za nas, koji nije sviran zbog faula nad Ljuljđurajem. Tu smo se pogubili, a potom se nadovezala i povreda Matije Božanovića koji je odigrao do kraja sa slomljenim nosem, pa potom isključenje Drešaja – kazao je Camaj.

On je strijelac prvog, istorijskog gola Tuzana u evrokupovima.

– Potpuno je nebitno ko će da postiže golove, samo da slavimo protiv Drite i obradujemo našu publiku spektaklom kakav donosi igranje protiv Fejnorda, koji čeka u drugom krugu. To je rijetka prilika za neki crnogorski klub i zaista bi bio poklon našoj publici. Ali, treba preskočiti Dritu, koja je pokazala kvalitet. Naročito u kontri gdje su blistali Muja i Ajzeraj. Brzi su i kvalitetni i moramo im biti bliže večeras i taktički zatvoriti njihov manevar. Imamo igrače da kvalitetno odgovore pozicijama Drešaja i Božanovića, jer tu su Anđelo Rudović, Jovan Nikolić... Očekujemo i da bude sježije, jer su temperature previsoke za igru – kazao je Camaj.

Problemi Dečića u prvom meču su nastali izlaskom nedovoljno pripremljenih igrača koji su se zbog reprezentativnih obaveza kasnije priključili pripremama ekipe...

– Definitivno neću moći da pomognem saigračima u revanšu, jer bi bilo jako opasno pošto mi je slomljen nos. Ja sam ostao na terenu do kraja, ali nijesam mogao dati maksimum – rekao je vezista Božanović.

Njemu slijedi odlazak u Beograd i specijalna zaštitna maska za nastavak sezone.

– Dobio sam udarac u nos. Tačnije, suparnički igrač me je udario i obnovio sam povredu od prije mjesec. Bilo je zaista teško igrati s tamponima, a potom put s povredom i pregledi u Urgentnom centru. Za dva dana idem po masku, sada bi bilo preopasno da igram – zaključio je Božanović.

Bonus video: