Pod Goricom slavlje, možda i na "minus 14"

Navijači Budućnosti imaju razlog za slavlje, iako će „plavi” u vrijeme početka meča sa Dečićem (17 sati) možda biti na -14 u odnosu na Sutjesku, koja u 13 časova igra kraj Bistrice protiv Grblja
0 komentar(a)
FK Budućnost - FK Sutjeska, Foto: Savo Prelević
FK Budućnost - FK Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.11.2017. 08:47h

Sutjeska - Grbalj (13 sati) i Budućnost - Dečić (17) igraju najzanimljivije mečeve 15. kola Telekom 1. CFL.

U Nikšiću se sastaju prvi i i treći na tabeli, dok će duel pod Goricom imati posebnu čar, jer će najvjernije pristalice domaćeg kluba, „varvari” slaviti tri decenije postojanja.

"Želimo pobjedu kako bismo u što boljem raspoloženju dočekali revanš Kupa u srijedu sa Sutjeskom, a želimo i da našim navijačima uljepšamo 30. rođendan", kazao je trener Budućnosti Dragan Kažić za klupski sajt.

Pod Goricom će svakako biti slavlje, iako će Budućnost u tom momentu možda imati i cijelih 14 bodova manje od vodeće Sutjeske.

Dečić je, s druge strane, na začelju tabele, a na pobjedu čeka još od avgusta.

"Očekujem borbenu ekipu Dečića, kojoj će osnovni cilj biti da sačuva svoju mrežu. Moramo biti strpljivi i koncentrisani", dodao je Kažić.

Sutjeska je u nevjerovatnoj seriji - bez poraza od početka sezone, šest uzastopnih pobjeda u prvenstvu, osam vezanih utakmica bez primljenog gola.

Je li dvonedjeljna pauza prijala timu Nikole Rakojevića ili ne, vidjeće se danas kraj Bistrice protiv Grblja.

"Iskoristili smo pauzu da se osvježimo i spremimo za finiš prvog dijela sezone, koji će možda biti i odlučujući ", kaže Božo Marković, napadač i najbolji strijelac Sutjeske (uz Igora Ivanovića).

Serija Sutjeske bez primljenog gola krenula je baš od meča sa Grbljem u Radanovićima. Nikšićani danas imaju šansu da “zatvore krug” i sačuvaju mrežu protiv svakog rivala u ligi, a golman Vladan Giljen da se dodatno približi apsolutnom rekordu Milete Radulovića (fali mu još 112 minuta).

"Grbalj je pokazao da može protiv svih da igra i zasluženo je u vrhu, ali mi smo motivisani da nastavimo tamo gdje smo stali prije pauze", dodao je Marković.

Televizijski je duel u Danilovgradu - Iskra u 13 sati dočekuje Mladost uz upaljenje kamere TV Arenasporta.

"Nedostaje nam nekoliko fudbalera, ali to ne znači da tražimo alibi. Iza nas je pobjeda protiv Zete i dobar rad u pauzi, što bi trebalo da nam da dodatno samopouzdanje. Poštujemo Mladost, koja ima dobar tim, iako je tu gdje se nalazi na tabeli", kaže pomoćni trener Iskre Milivoje Novović.

Iskra još traži trenera nakon odlaska Jovana Stankovića, a Mladost ga je našla - Vesko Stešević debitovaće danas na klupi i pokušaće do kraja polusezone da izvuče tim iz rezultatskog „kanala”.

"Primjetno je da ekipa ima volju da izađe iz krize, da su igrači nezadovoljni i razočarani što su u zoni baraža za ispadanje. Nadam se da će to vidjeti i na terenu, te da ćemo ostvariti dobar rezultat koji bi bio impuls za nastavak sezone", kazao je Stešević.

Zeta je u seriji od dva vezana poraza, a idealna šansa da je prekine je danas na Trešnjici protiv pretposljednjeg Petrovca.

Rudar stiže u Podgoricu na gostovanje Kom Eurozox-u - izabranici Miodraga Vukotića vjeruju u prvi trijumf na strani, i to protiv tima koji je izgubio kod kuće samo u 1. kolu protiv Sutjeske.

PAROVI

ZETA - PETROVAC (13 h)

Sudija: Vojin Vojinović (Podgorica)

ISKRA - MLADOST (13, TV Arenasport)

Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

SUTJESKA - GRBALJ (13)

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

KOM EUROZOX - RUDAR (13)

Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

BUDUĆNOST - DEČIĆ (17)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

Bonus video: