Potpuna kontrola, pa strah u Tbilisiju: Sutjeska prošla u drugo kolo

Nikšićani remizirali sa Gagrom - 1:1

25326 pregleda 187 reakcija 25 komentar(a)
Foto: FK Sutjeska
Foto: FK Sutjeska

Sutjeska je prošla prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu konferencija - eliminisala je gruzijsku Gagru nakon remija u revanšu u Tbilisiju (1:1).

Poslije pobjede od 1:0 na DG areni prije sedam dana Nikšićani su ostavili bolji utisak, ali su posljednjih desetak minuta i strahovali, jer je domaćin prijetio da meč odvede u produžetke.

Sutjeska je vodila golom Nikole Janjića od početka drugog poluvremena, onda promašivala šanse da otkloni sve dileme...

Stvorila je, naime, tri velike prilike, dugo je i defanzivno bila na visini zadatka, ali je projektil Tamasa Makacarie u 86. minutu kada je sa 25 metara matirao Vladana Giljena odjednom dao snagu Gagri da krene na sve ili ništa.

Srećom, Sutjeska je izdržala nalete, na kraju i zasluženo prošla u drugu rundu, gdje je čeka dvomeč sa Makabijem iz Tel Aviva.

Janjić, koji je juče napunio 19 godina, upisao se u 51. minutu kada je poslije pasa Darka Nikača prvo lažnjakom izbacio tri protivnička igrača, a onda i rutinski desnom nogom pogodio uz pomoć stative.

Gagra - Sutjeska
foto: Sofascore

I prije i poslije pogotka Sutjeska je bila opasna - u prvih pet minuta su do gola mogli Nikač i Marko Matanović, a u nastavku je dva puta bio blizu Aleksa Marušić (zatresao je i okvir gola kada je pogodio stativu).

Do izjednačenja je Gagra stvorila samo jednu pravu šansu - desetak minuta nakon gola Janjića - kada je Miloš Drinčić odlično reagovao maltene na gol-liniji.

Sutjeska je u prvom meču domaćin protiv Makabija (22. jul), revanš je 29. u Tel Avivu.

Gagra - Sutjeska 1:1 (0:0)

Tbilisi - Stadion "Miheil Meshi". Sudija: Ferenc Karako (Mađarska). Strijelci: Makacaria u 86. za Gagru, Janjić u 51. minutu za Sutjesku. Žuti kartoni: Sultanišvili, Kobuladze, Samušia, Makacaria, Nozadze (Gagra), Matanović (Sutjeska).

Gagra: Kereselidze - Kositašvili, Nozadze, Čaduneli, Kobuladze (71. Gazdeliani) - Kakiašvili (59. Vekua), Sultanišvili - Habelašvili, Samušia (81. Markozašvili), Gvišiani (71. Kikabidze) - Makacaria.

Sutjeska: Giljen - Grivić, Drinčić, Bubanja, Stijepović - Augusto, Matanović (89. Dubljević) - M. Vuković (87. Mitrović), Eraković, Janjić (60. Vučić) - Nikač (67. Marušić).

Bonus video: