Zeta krenula u borbu s vremenom, Đuretić: Srce je bilo ispred razuma

"U ovim uslovima poziv bilo kojeg drugog kluba ne bih prihvatio ni u ludilu", rekao je iskusni trener

12043 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Iako prvoligaško takmičenje startuje naredne subote, Zeta je tek danas obavila prozivku i početak pripreme za novu sezonu u Telekom 1. CFL.

Prvoligaš sa Trešnjice suočen je sa ogromnim problemima, velikom krizom, pa je za šefa struke imenovan Dragoljub Đuretić, stari vojnik kluba, koji je prihvatio poziv da pomogne samo 24 sata prije prozivke.

"U ovim uslovima poziv bilo kojeg drugog kluba ne bih prihvatio ni u ludilu. Ispred razuma su u ovom slučaju srce, navijači i ljudi oko kluba kojima želim da pomognem, a uostalom, i sam sam navijač Zete. Dobio sam spisak od 15-ak mladića na koje klub računa u ovom momentu. Sve su to omladinci i kadeti našeg kluba", rekao je Đuretić.

Zeta će imati sedam dana treninga pred prvoligaški debi u ovoj sezoni, pošto već 24. jula gostuje Dečiću.

"Ne smeta mi što je ekipa mlada, uostalom navikao sam i kao selektor kadeta 2001. godine sam osvojio zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu. Ali, sad imamo sedama dana priprema, a potrebno je šest sedmica. Uopšte ne znam u kakvoj su fizičkoj formi igrači, a u prilog nam ne ide ni činjenica da je ta mini pauza u prvenstvu tek nakon šestog kola. Treba izdržati do tada, polako podizati ekipu, a onda te pripreme iskoristiti da se krene naprijed. Ponavljam, ne brine me mladost ili kvalitet, već samo fizička pripremljenost ekipe. Ionako, naša liga nije zavidnog kvaliteta, pa tehnički i taktički nećemo zaostajati", uvjeren je Đuretić.

Zetu je napustio cijeli prvi tim - Burzanović, Kalezić, Aković, Milić, Milojko, Simović... Pojačanja nema.

"Da, najstariji igrač Ceklić nam ima 21 godinu, Krstović 20, a svi ostali su mlađi. Imam obećanje uprave da će se potruditi da ekipu pojačaju sa po jednim vezistom i golmanom. Kriza je, šta se tu može. Upravo je problem napravila povreda Simovića sa kojim je Zeta dobila sve tri prvoplasirane ekipe, uz to ih i nadigrala. Njegov izostanak je bio koban, ekipa se nije domogla evrokupova, jer on je bio vođa i stub te grupe", istakao je Đuretić.

Cilj je - opstanak.

"Da se takmičimo, afirmišemo mlade fudbalere, što smo s uspjehom radili prethodnih godina. Odustajanje nije opcija, jer bi značilo selidbu u treći rang. Ovako, i ispadanje daje mogućnost da se klub vrati već naredne sezone u Prvu ligu. Sve će zavisiti od fizičke pripreme, jer sve igrače znam, prošli su kroz školu fudbala “As”, koju vodim sa sinom Markom, i od prvih koraka do 13. godine smo radili sa njima, kao uostalom i svim ostalim igračima poniklim u Zeti, a koji su dostigli reprezentativni nivo", kaže Đuretić i dodaje:

"Kvaliteta i talenta imaju, jer naš je fudbal u krizi i potvrdile su to ove tek završene evropske utakmice. Mada ima potencijala, pokazao je to golman Podgorice Nikola Ivezić. Ogroman potencijal uz male korekcije u radu sa trenerima golmana, a mlad je i ima vremena, biće svjetska klasa. Naravno, postoji mogućnost da nam se do 8. avgusta priključi i neki od afirmisanih igrača, koji ne uspije da pronađe zadovoljavajući angažman", zaključio je Đuretić.

Bonus video: