Emotivno na prvom Ćirovom Memorijalu

Nikolić je preminuo iznenada prije tri godine, u 47. godini, na fudbalskom terenu, tamo gdje je najviše volio da boravi i na kome je godinama pokazivao vanserijski talenat.
138 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.11.2017. 15:45h

Bilo je danas emotivno u dvorani "Verde" u Podgorici, gdje se održao prvi Memorijalni turnir „Nenad-Ćiro Nikolić” - u znak sjećanja na jednog od najboljih igrača malog fudbala u Crnoj Gori, kao i našeg kolege iz Televizije Crne Gore

Nikolić je preminuo iznenada prije tri godine, u 47. godini, na fudbalskom terenu, tamo gdje je najviše volio da boravi i na kome je godinama pokazivao vanserijski talenat.

Njegove majstorije gledali su i pamte ljubitelji fudbala širom Crne Gore, bio je član najpoznatijih i najboljih timova u našoj zemlji.

Dugo godina je bio snimatelj u Televiziji Crne Gore, a sport je, naravno, bila njegova sfera interesovanja i ono što je najviše volio.

"Tri godine je prošlo od kada je odigrao posljednji fudbal, a trebalo nam je tri godine da se povratimo iz šoka i zbog toga kasnimo sa ovim sjećanjem. Mislim da smo njegovim odlaskom više izgubili mi koji smo ga znali, nego on. Siguran sam da će Ćiro živjeti dok god mu se svi mi ne pridružimo 'tamo gore', na nekom fudbalu", kazao je urednik sportske redakcije "Vijesti" Aleksandar Vučković, jedan od pokretača ideje o Memorijalnom turniru.

Prije fudbalskog dijela, prikazan je šestominutni film o životu i fudbalskim majstorijama Nenada Nikolića.

"Dok je vas i ovakvih susreta, Ćiro će uvijek biti sa nama i tako ćemo ga čuvati od zaborava", kazao je Ćirov brat, Peđa Nikolić.

Prvi Memorijalni turnir "Nenad-Ćiro Nikolić" osvojila je ekipa Udruženja sportskih novinara Crne Gore, koja je u finalu, rezultatom 4:0, bila bolja od ekipe Vijesti i Pobjede.

Prije toga, u polufinalnim mečevima, Vijesti i Pobjeda bili su bolji od RTCG sa 5:1, dok je tim Udruženja sportsklih novinara savladao ekipu nekadašnjih Ćirovih saigrača sa malog fudbala (6:1).

Memorijal su pomogli Mile Ilić, Srđan Nikolić i Đorđije Đukanović, a bili su prisutni brojni nekadašnji asovi malog fudbala, poput braće Mijović, Zorana i Nebojše, Šica Mugoše, Andrije-Pira Vujovića... Bili su tu i Cajo Lalović, Marko Pejović, Miroslav Đolević, Veljko Kasalica, Duško Nikolić, Duško Milošević...

Galerija

Bonus video: