Milinković: Protiv Toršavna želimo da napravimo dobar rezultat već u prvoj utakmici

Budućnost prvi meč sa HB Toršavnom igra u četvrtak 22. jula na Gundadalur stadionu (20 h). Revanš je pet dana kasnije pod Goricom (20 h)

1616 pregleda 4 komentar(a)
Milinković, Foto: Savo Prelević
Milinković, Foto: Savo Prelević

Fudbaleri Budućnosti u četvrtak protiv Toršavna sa Farskih Ostrva nastavljaju takmičenje u Evropi.

Crnogorski šampion eliminisan je od finskog Helsinkija u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa u naredni meč sa Toršavnom ulazi sa željom da popravi utisak.

„Moramo da zaboravimo Helsinki, ako budemo stalno razmišljali kako smo loše igrali i vraćali se na to, onda ne možemo naprijed. Nove obaveze su pred nama, razmišljamo samo o Faranima i želimo da napravimo dobar rezultat već u prvoj utakmici“, rekao je trener Budućnosti, Mladen Milinković u razgovoru sa klupski sajt.

Budućnost prvi meč sa HB Toršavnom igra u četvrtak 22. jula na Gundadalur stadionu (20 h). Revanš je pet dana kasnije pod Goricom (20 h). „Plavi“ će na put krenuti u srijedu, a povratak je planiran za petak.

„Naša liga počinje za vikend, a naša utakmica sa Rudarom je odložena, tako da su sve misli okrenute na dvije utakmice sa Faranima. Pokušaćemo da popravimo utisak iz prvog kola i nastavimo takmičenje u Evropi. Odmah nakon te utakmice se okrećemo prvenstvu jer nas već 31. jula očekuje duel sa Mornarom“, poručio je Milinković.

On je rasteretio roster za vikend, vrativši pojedine omladince iz prvog tima u omladinski pogon.

„Smanjili smo fond igrača, jer su došli Šaleta Kordić i Zoran Petrović u posljednje vrijeme, a procijenili smo da pojedini ne mogu da se izbore za veću minutažu. Možda će da bude još skraćenja“.

Crnogorski šampion protiv Toršavna ponovo neće istrčati u najjačem sastavu - zbog povreda neće nastupiti Vasilije Terzić i Luka Mirković.

„Terzić je i dalje van stroja, oporavlja se, možda će sjutra početi da trenira sa ekipom. Sigurno neće biti u konkurenciji za prvu utakmicu, a možda i drugu. I Mirković je van stroja za utakmice sa Faranima“, rekao je Milinković.

Bonus video: