Dinamo u nastavku slomio Omoniju, Seltik i Mitjiland odlučuju u Danskoj

Večeras i sjutra na programu su prvi mečevi 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona

6871 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Dinama (arhiva), Foto: Reuters
Fudbaleri Dinama (arhiva), Foto: Reuters

Zagrebački Dinamo nalazi se pred plasmanom u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona - "modri" su večeras u Zagrebu u prvom meču druge runde savladali kiparsku Omoniju sa 2:0, golovima u drugom poluvremenu.

Lovro Majer je u 65. minutu nakon asistencije Kastratija probio kiparski bedem i doveo u vođstvo prošlogodišnjeg četvrtfinalistu Lige Evrope.

Majer je u 81. minutu bio asistent, a realizator vezista Kristijan Jakić - sa sigurnom prednošću Dinamo putuje na revanš u Nikoziju za sedam dana.

Mladi crnogorski reprezentativac Stefan Milić nije bio u sastavu Dinama.

Jedan od najzanimljivijih duela odigrali su Seltik i Mitjiland, a odluka je odložena za revanš u Danskoj - 1:1 na "Seltik parku".

Poveli su "kelti" golom Abade u 39. minutu, ali su samo pet minuta kasnije ostali sa desetoricom jer je Biton dobio drugi žuti karton.

Nisu Danci predugo imali igrača više (u 56. minutu isključen je Drejer, takođe drugi žuti), ali su uspjeli da izjednače - precizan je, 10 minuta kasnije, bio Evander.

Zanimljiv meč odigrali su bečki Rapid i praška Slavija na "Alijanc stadionu" u Beču - Česi su vodili na poluvremenu golom Krejčija iz 3. minuta, Austrijanci preokrenuli u nastavku sa dva gola Klasmulnera (63. i 71. minut). Na kraju - 2:1 za Rapid i prednost pred revanš u Beču.

Blizu plasmana u 3. kolo kvalifikacija za LŠ su Šerif iz Tiraspolja, rumunski Kluž i prvak Mađarske Ferencvaroš.

Ferencvaroš je na svojoj "Grupama areni" u Budimpešti bio bolji od litvanskog Žalgirisa - 2:0, golovima Uzunija u 25. i Nguena u 39. minutu.

Kluž je umalo doživio blamažu u Gibraltaru, gubio je na poluvremenu od Linkoln Red Impsa, ali je golovima Debeljuha u 52. i 58. minutu preokrenuo na 2:1 i vjerovatno završio posao.

Šerif je u prvom meču dana slavio u Jermeniji protiv Alaškerta sa 1:0.

Još sedam utakmica igra se sjutra, a najzanimljiviji su dueli PSV-a i Galatasaraja, kao i gostovanje Crvene zvezde u dalekom Almatiju (Kazahstan).

Bonus video: