Hrabra Sutjeska propustila da sruši Makabi

Bez golova na "DG areni". Revanš za sedam dana u Tel Avivu

22209 pregleda 224 reakcija 26 komentar(a)
Sa večerašnjeg meča, Foto: Boris Pejović
Sa večerašnjeg meča, Foto: Boris Pejović

Fudbaleri Sutjeske igrali su bez golova sa Makabijem iz Tel Aviva na "DG areni", pružili izdanje i ostvarili rezultat kakav su i priželjkivali prije meča, ali su i propustili priliku da sruše "ponos Izraela" i sa prednošću otputuju na revanš.

Nikšićani su, naime, cijelih 35 minuta igrali sa igračem više pošto je Karzev početkom nastavka zaradio drugi žuti karton, neoprezno laktom zakačivši Markovića.

FK Sutjeska
foto: Boris Pejović

Brojčano nadmoćniji izabranici Milije Savovića napravili su kakvu-takvu ofanzivu, u posljednjih 20 minuta zaigrali su sa dva klasična napadača, ali nisu uspjeli da zatresu mrežu golmana Danijela.

Najbliži pogotku bili su dva minuta prije isteka posljednjeg minuta kada je sjajan udarac Matanovića sa dvadesetak metara odličnom paradom odbranio golman Izraelaca.

Sutjeska
foto: Sofascore

Dobru šansu, neposredno nakon isključenja, u 58. minutu imao je Božo Marković, ali je njegov šut sa desne strane prohujao pored suprotne stative.

Nikšićani su inače odigrali onako kako je i njihov trener Savović najavio prije meča. Agresivno, taktički besprekorno, držali su pozicije na terenu, pa se ni dok je bilo "11 na 11" nije primjećivala razlika između ekipe koja je prošle sezone igrala nokaut fazu Lige Evrope i tima, koji je bio drugi u crnogorskoj ligi.

FK Sutjeska
foto: Boris Pejović

Izraelci, ni brojčano izjednačeni nisu imali pravu priliku na meču, samo je Hozez u 41. minutu pobjegao po strani, ali njegov blag udarac nije bio prevelika opasnost za golmana Giljena.

Revanš je za sedam dana u Izraelu. Sutjeska je pokazala zube u prvom meču, ali je šteta što brojčanu nadmoć u drugom poluvremenu nije materijalizovala sa barem jednom loptom u protivničkoj mreži. Makabi pred svojim navijačima ostaje favorit da se plasira u naredno kolo.

SUTJESKA - MAKABI TEL AVIV 0:0

Podgorica - “DG arena”. Gledalaca: 440. Sudija: Kristofer Jeger (Austrija). Žuti kartoni: Drinčić, Marković (Sutjeska), Hosez, Karzev, Gerero, Glezer (Makabi). Crveni karton: Karzev (Makabi) u 55. minutu.

Sutjeska: Giljen - Grivić, Drinčić, Bubanja, Stijepović (86. D. Vuković) - Eraković (74. Nikač), Korea, Matanović - Janjić (56. Vučić), M. Vuković (86. Marušić) - Marković.

Makabi Tel Aviv: Danijel - Heraldes, Piven (71. Kalila), Ernandes, Baltaksa, Davizada - Koen (71. Kandil), Karzev, Rikan, Hosez (57. Glezer) - Gerero.

Bonus video: