Mijačeva firma otkupila prava prenosa utakmica Telekom 1. CFL

"Svi klubovi klubovi imati zagarantovani dio od TV prava kao i dio koji će dobijati na osnovu plasmana ostvarenog tokom sezone", saopšteno je sa sjednice IO FSCG

24172 pregleda 37 reakcija 37 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Kompanija "Savana", vlasništvo predsjednika FK Budućnost Veselina Mijača, otkupila je televizijska prava za emitovanje utakmica Telekom 1. CFL i Kupa Crne Gore u naredne tri sezone (2021/22, 2022/23 i 2023/24), saopšteno je iz FSCG.

Veselin Mijač je i član izvšrnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore.

U saopštenju sa druge sjednice IO za mandatni period 2021-25 navodi se da je ponuda kompanije "Savana" bila finansijski najpovoljnija.

"Odlukom Izvršnog odbora televizijska prava za emitovanje utakmica Telekom 1. CFL i Kupa Crne Gore u naredne tri sezone (2021/22, 2022/23 i 2023/24) otkupila je kompanija 'Savana' sa sjedištem iz Podgorice, čija je ponuda bila najpovoljnija i koja će Fudbalskom savezu za ova prava po sezoni isplaćivati ugovorom definisana finansijska sredstva. Utakmice Telekom 1. CFL i Kupa prenosiće se na kanalima Radio-televizije Crne Gore a prva utakmica nove sezone, koja počinje sjutra, biće duel Iskra - Jezero koji se igra u Danilovgradu", navodi se u saopštenu.

Šesnaesta sezona Telekom 1. CFL od sticanja nezavisnosti počinje sjutra, utakmicama Iskra - Jezero, Dečić - Zeta i Petrovac - Mornar (sve u 20.30).

Sutjeska i Podgorica igraju u nedjelju u 19 sati, dok je duel Rudara i Budućnosti odložen zbog zgusnutog rasporeda podgoričkog tima na evropskoj sceni.

"Izvršni odbor usvojio je i predlog distribucije finansijskih sredstava stečenih od prodaje TV prava za Telekom 1. CFL, pa će svi klubovi imati zagarantovani dio kao i dio koji će dobijati na osnovu plasmana ostvarenog tokom sezone. Takođe, odlučeno je da od ove sezone učesnici finala Kupa budu finansijski nagrađeni", navodi se u saopštenju sa sjednice Izvršnog odbora.

Bonus video: