Pobjede Mornara, Iskre i Dečića na startu nove sezone Telekom 1. CFL

Petrovac - Mornar 0:1, Iskra - Jezero 2:0 i Dečić - Zeta 2:0 u večeras odigranim mečevima prvog kola. Sutjeska i Podgorica igraju sjutra, dok je duel Rudara i Budućnosti odložen

39283 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Iskra je pobijedila Jezero, Foto: FK Iskra
Iskra je pobijedila Jezero, Foto: FK Iskra
Ažurirano: 24.07.2021. 23:23h

Pobjede Iskre, Mornara i Dečića na startu nove sezone Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige, te porazi Jezera, Petrovca i Zete.

Domaći fudbalski šampionat prvi put je počeo u julu, jer svi prvoligaši imaju reflektore. Tri utakmice prve runde odigrane su večeras, sjutra je na programu derbi kola Sutjeska - Podgorica, dok je utakmica Rudar - Budućnost odložena zbog zgusnutog kalendara podgoričkog tima na evropskoj sceni.

Mornar se nakon dvije godine vratio u elitu i krenuo pobjedom - izabranici Slavoljuba Bubanje slavili su na gostujućem terenu, u "vatrenom" jadranskom sudaru protiv Petrovca (1:0).

U uzbudljivoj i napetoj utakmici obje ekipe su imale šanse, blistali su golmani Ljubomir Đurović i Lazar Baltić, a odlučujući trenutak meča dogodio se u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena, kada je štoper domaćih Zoran Mikijelj dobio direktan crveni karton zbog oštrog prekršaja nad Kaluđerovićem.

Petrovčani su se bunili, trener Nenad Vukčević ušao je u teren protestvujući kod sudije Dabanovića, ali su do kraja meča morali da igraju sa desetoricom.

Brojčani prednost Barani su iskoristili u 68. minutu, kada je Petar Sekulović provukao loptu ispod golmana Đurovića nakon sjajne asistencije Dejana Pepića.

Iskra je bila bolja od Jezera, ali je otpor Plavljana slomila tek sredinom nastavka. Japanac Šo Jamamoto oslobodio se čuvara i pogodio efektno sa desne strane, nakon kontranapada i dodavanja Tučevića.

Novalija Tučević bio je asistent i kod drugog gola, odlično je centrirao iz prekida, a još jedan novi igrač, Vojin Pavlović glavom je postavio konačnih 2:0.

Dečić se lako obračunao sa Zetom (2:0), koja je ušla u prvenstvo sa svega 5-6 dana treninga i sa značajno podmlađenim timom.

Kristijan Vulaj, nakon greške defanzivca gostiju Đurovića, kao i Matija Božanović glavom poslije centaršuta Kojaševića iz prekida, riješili su meč za samo šest minuta prvog poluvremena - u 19. i 25. minutu.

Rezultati:

Iskra - Jezero 2:0

Šo Jamamoto 64, Vojin Pavlović 88.

Petrovac - Mornar 0:1

Petar Sekulović 68.

(Mikijelj iz Petrovca dobio je crveni karton u 45. minutu)

Dečić - Zeta 2:0

Kristijan Vulaj 19, Matija Božanović 25.

Nedjelja:

Sutjeska - Podgorica (19 h)

Odloženo:

Rudar - Budućnost

Bonus video: