Sutjeska krenula pobjedom, gol odluke debitanta Dreškovića

Sutjeska je na otvaranju prvoligaške sezone slavila protiv Podgorice sa 1:0

20201 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Sutjeska je startovala pobjedom! Na debiju Milije Savovića na klupi Nikšićana u Prvoj ligi, utakmicu je kraj Bistrice protiv sjajno organizoavne Podgorice, riješio još jedan debitant - Meldin Drešković.

Prvi put u dresu Sutjeske, kojoj se priključio nakon diplomiranja na Arhitektonskom fakultetu i nije igrao evropske duele, štoper iz Plava je bio najvišu u skoku nakon kornera Marka Vučića s lijeve strane i glavom je loptu poslao nebranjivo u donji lijevi ugao nemoćnog Nikole Ivezića u 77. minutu.

Nikšićani su utakmicu riješili u drugom poluvremenu, iako je bilo neuporedivo "siromašnije" šansama i opasnim napadima u odnosu na prvi dio igre.

Darko Nikač je imao šansu u 9. minutu, a onda je u 40. Aleksa Marušić sjajnim manevrom stvorio prostor za šut iz srca kaznenog prostora ali se kapiten gostiju Nikola Čelebić sjajno kretao i ramenom odbranio šut.

Upravo je Čelebić imao najbolju šansu za goste u 5. minutu, ali je Vladan Giljen odbranio.

U finišu poluvremena dva puta je sjajane šanse imao mladi Dušan Vuković, oba puita glavom. U prvoj situaciji nakon ubacivanja sa desne strane je loše zahvatio loptu, da bi u nardnom napadu nakon centaršuta Marka Vučića sa peterca prebacio gol.

Imao je i Drešković pokušaj u posljednjim trenucima poluvremena ali je sjajni Ivezić lako odbranio udarac glavom nakon kornera

U nastavku se i Podgorica osmjelila, prva je opet imala dobru šansu , ali je Sentokuu zasmetao Adrović u sjajnoj prilici za šut u 73. minutu.

Na kraju je utakmica riješena golom Dreškovića, koji je prije dvije godine iz Podgorice sa trenerom Savovićem pojačao Jezero, sa kojim je osim ulaska u Prvu ligu, uspio da izbori plasman na 5. mjesto.

Bonus video: