Jo-Jo kompletira Lige petice: Nakon Italije, Engleske, Španije i Francuske, zaigraće i u Njemačkoj!

Jovetić će kao slobodan igrač potpisati trogodišnji ugovor za Hertu, što je sjajan transfer za 31-godišnjaka - u jednu od najboljih liga, u nadolazeći klub iz glavnog grada koji se prošle sezone borio za opstanak, a koji u novoj želi da okrene list

26267 pregleda 156 reakcija 28 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pravac Berlin - Stevan Jovetić ide u Hertu!

Kako je objavio poznati italijanski novinar Đanluka di Marcio - a on, po pravilu, ne griješi - crnogorski reprezentativac će transferom u Bundesligu kompletirati "lige petice".

Jer, nakon Italije (Fiorentina, Inter), Engleske (Mančester siti), Španije (Sevilja) i Francuske (Monako), zaigraće i u Njemačkoj!

Jo-Jo će kao slobodan igrač potpisati trogodišnji ugovor, što je sjajan transfer za 31-godišnjaka - u jednu od najboljih liga, u nadolazeći klub iz glavnog grada koji se prošle sezone borio za opstanak, a koji u novoj želi da okrene list.

Jovetić je, zapravo, treći kapitalac sportskog direktora kluba iz Berlina, Fredija Bobića, koji je već angažovao Suata Serdara iz Šalkea i Kevina Prinsa Boatenga.

Jovetić je u prethodne četiri sezone, ispunjene povredama, odigrao 77 utakmica za Monako i postigao 21 gol.

Ipak, kada je bio zdrav i spreman, a to je naročito bilo vidljivo u prethodnoj sezoni - dominirao je francuskim terenima, na svakom meču, maltene svakim dodirom, demonstrirao je klasu.

Ljetos mu je istekao ugovor, a "kneževi" mu nisu ponudili novi samo iz razloga što je razvoj i forsiranje mladih igrača dugoročna vizija kluba.

Ovakav Jovetić, koji nikada nije igrao bolje u reprezentaciji nego u prethodnih godinu i po biće, međutim, značajno pojačanje berlinske "stare dame"...

Herta se ozbiljno pojačava, pa su na meti i srpski reprezentativci Filip Kostić (Ajntraht Frankfurt) i Nemanja Radonjić (Olimpik Marsej).

Jovetiću bi trebalo da odgovara i trener - Mađar Pal Dardai stasao je kao trener u berlinskom timu vodio je reprezentaciju svoje zemlje, a onda četiri godine (od 2015. do 2019) vodio Hertu. Vratio se ove godine, u janauru, a poznat je po tome da forsira napadački stil fudbala...

Bonus video: