Budućnost krenula u juriš na pet razlike, Milinković napravio rezove

Trener Budućnosti ostavio na klupi najiskusnije - golmana Miloša Dragojevića, Draška Božovića, Petra Grbića i Vladana Adžića

13401 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.07.2021. 20:07h

Budućnost će pokušati da napravi čudo protiv HB Torshavna sa Farskih Ostrva, pobijedi sa pet golova razlike i nadoknadi poraz od 4:0 od prve utakmice, a u tu misiju trener Mladen Milinković krenuće sa izmijenjenim timom.

U prvoj postavi, naime, nema reprezentativnog golmana Miloša Dragojevića, nema najboljeg igrača domaće lige u posljednje dvije sezone, Draška Božovića, nema ni kapitena Petra Grbića, nema ni jednog od najiskusnijih, štopera Vladana Adžića.

Sva četvorica su se preselila na klupu za rezerve.

Na golu je tako mladi Đorđije Pavličić, debitant u evropskim takmičenjima, u posljednjoj liniji su Milić, Vlahović, Baošić i Ražnatović, u veznom redu Đuričković i Raičković, na krilima Đukanović i Ivanović, a u vrhu napada Mijović i Kordić.

Milinković je tako izvršio pet promjena u odnosu na prvi meč u Torshavnu (na klupi je ostao i štoper Anto Babić), a zaigraće sa dva klasična napadača.

„Plavi” će pred svojim navijačima pokušati da se iskupe za katastrofalan poraz sa Farskih Ostrva (4:0) jedan od najtežih u istoriji kluba, i plasiraju se u naredno 3. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

Zadatak je pretežak, Budućnost ovog ljeta u evropskim takmičenjima igra slabo, katastrofalno - ali dok god postoji šansa, mora da postoji i nada i vjera.

Uostalom, Farani, uprkos visokoj pobjedi u prvom meču, i dalje imaju fudbalere koji uporedo rade druge poslove, i dalje su (polu)amateri koji, doduše, znaju da igraju fudbal.

Budućnost ima posljednju šansu da pokaže da zna bolje, te da je debakl u Torshavnu bio katastrofalno loš dan.

Bonus video: