Sutjeska u Izraelu - igraju za sebe, ali i za čast CG fudbala

Kvalifikacije za Ligu konferencija: Sutjeska, jedini crnogorski predstavnik u Evropi, lovi iznenađenje u Tel Avivu protiv Makabija (19.30 h) i prolaz u narednu rundu, nakon 0:0 u prvom meču

3785 pregleda 7 komentar(a)
Detalj sa prve utakmice: duel Stijepovića i Almoga, Foto: BORIS PEJOVIC
Detalj sa prve utakmice: duel Stijepovića i Almoga, Foto: BORIS PEJOVIC

Crnogorski klupski fudbal i ovog ljeta dotakao je samo dno u evropskim takmičenjima - pamtiće se istorijska blamaža Budućnosti, nemoć protiv HJK-a u kvalifikacijama za Ligu šampiona, debakl protiv HB Torvshavna u kvalfikcijama za Ligu konferencija i neslavan kraj evropske avanture crnogorskog šampiona.

Prije Budućnosti, takmičenje u kvalifikacijama za Ligu konferencija završili su Dečić i Podgorica, pa je od crnogorskh predstavnika u ovom takmičenju ostala samo Sutjeska, koja večeras (19.30 h) na stadionu “Blumfild” u Tel Avivu igrati za sebe, ali i za čast crnogorskog fudbala, iako je rival tim koji je prošle sezone igrao nokaut fazu Ligu Evrope.

Nikšićani su u prvom meču, odigranom prije sedam dana na “DG areni” bili bliži pobjedi, imali igrača više, ali je nedostajalo malo sreće pa da rezultat bude još bolji nego 0:0 uoči odlučujućih 90 minuta.

Makabi je i dalje veliki favorit, na svojoj areni imaće podršku minimum 20 hiljada navijača. Svjesni su toga u taboru Sutjeske, ali igra u prvom meču daje crnogorskom vicešampionu povod za optimizam pred večerašnji nastup.

”Želimo da prođemo Makabi i da se plasiramo u treće kolo. U ekipi vlada odlična atmosfera, podiglo nam se samopouzdanje, što će nam mnogo značiti u Tel Avivu. Makabi je osvajao titule, igrao u Ligi šampiona... Mislim da je to kvalitetna ekipa. Pružićemo jak otpor”, puca od samopouzdanja novajlija u taboru Sutjeske, Meldin Drešković, koji je u nedjelju na debiju u “plavo-bijelom” dresu zatresao mrežu Podgorice u prvom kolu Telekom 1. CFL i novom klubu donio tri boda.

Sutjeska je još uvijek bez poraza ove sezone. Četiri meča - po dva trijumfa i remija znak su da je sezona dobro startovala. Eventualni večerašnji uspjeh lansirao bi ekipu Milije Savovića na sedmo nebo. Ipak, strateg Sutjeske je oprezan.

”Prvi meč je bio prilika da se upoznamo sa kvalitetima i sa načinom igre Makabija. Taj susret je pokazao da imamo način kako da igramo sa njima i da se izborimo sa njihovim kvalitetom i iskustvom. Sigurno je da će biti mnogo teže tamo, pred njihovom publikom. Očekuje nas velika borba i težak meč”, rekao je Savović.

Trener Nikšićana ne bi trebalo da ima problema sa sastavom.

”Utakmica u prvenstvu nam je bila opterećenje u smislu da smo morali neke igrače da stavimo u pogon da bismo jurili rezultat. Nadam se da će svi biti spremni i na raspolaganju”, zaključio je Savović.

Bonus video: