Sutjeska pokazala ponos u Izraelu: Nikšićani poraženi, ali ostavili dobar utisak

Tim Milije Savovića je poražen na gostovanju Makabiju u Tel Avivu 3:1, ali je mogao čak i do produžetaka

28402 pregleda 127 reakcija 43 komentar(a)
Slavlje igrača Makabija nakon drugog gola, Foto: Makabi Tel Aviv
Slavlje igrača Makabija nakon drugog gola, Foto: Makabi Tel Aviv

I posljednji crnogorski predstavnik na evropskoj sceni je završio ljetnju odiseju.

Za razliku od svog najvećeg rivala Budućnosti, Sutjeska se nije obrukala, naprotiv. Nakon 0:0 na „DG areni” u Podgorici, tim Milije Savovića je poražen na gostovanju Makabiju u Tel Avivu 3:1, ali je mogao čak i do produžetaka.

Znatno iskusniji, kvalitetniji i skuplji domaći tim je mnogo bolje počeo meč na "Blumfildu", pa Nikšićani u prvih 20-ak minuta nisu mogli da izađu sa loptom na protivničku polovinu.

Gol je visio u vazduhu, a postigao ga je Halaila u 25. minutu, kada je sa dva metra zakucao loptu u mrežu nakon kornera.

Tada je Savović iz igre izvukao Novicu Erakovića i ubacio Marka Zoćevića, a njegovi puleni se oslobodili pritiska i u 33. minutu imali sjajnu šansu, ali je Marko Vuković sa 15 metara pogodio stativu.

Kazna za promašaj je bila surova, jer je 30-ak sekundi kasnije Halaila krunisao sjajnu akciju svog tima i povisio na 2:0.

Vladan Bubanja je u 51. minutu smanjio nakon kornera Vukovića, a nestvaran promašaj rezerviste Hozeza, koji je u 65. minutu sa tri metra prebacio prazan gol, ostavio je Sutjesku u igri.

Gosti su imali nekoliko polušansi, a onda je u drugom minutu sudijske nadoknade rezervista Almog predriblao Vladana Giljena i otklonio sve dileme.

Izraelci će u 3. kolu kvalifikacija za treće po rangu evropsko takmičenje igrati sa slovačkim Spartakom iz Trnave, koji je nakon penala u Rumuniji izbacio Sepsi.

MAKABI - SUTJESKA 3:1 (prvi meč 1:0)

Tel Aviv - Stadion “Blumfild”. Gledalaca: 5.000. Sudija: Kjaesgord (Danska). Strijelci: Halaila u 25. i 33, Almog u 90+2. za Makabi, Bubanja u 50. za Sutjesku.

Makabi: Danijel - Andre Žeraldes, Ernandes, Baltaksa, Saborit (od 62 Davidzaza) - Piven, Glacer, Rikan (od 62. Šahar) - Gerero (od 78. Ben Haim), Koen (od 56. Hozez), Halaila (od 78. Almog).

Sutjeska: Giljen - Grivi, Drinčić, Bubanja, Stijepović (od 77. Raičević) - Čagas, Eraković (od 26. Zoćević), Matanović (od 77. Vučić) - Janjić (od 46. Drešković), M. Vuković (od 64. Nikač) - Marković.

Bonus video: