Nedović novi trener Budućnosti

Budućnost je obavijestila javnost da se sporazumno i prijateljski rastala sa šefom stručnog štaba Mladenom Milinkovićem i njegovim pomoćnikom Andrijom Delibašićem

30964 pregleda 507 reakcija 74 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Evropska blamaža je izbrisala dominaciju u Crnoj Gori, zato je Budućnost dobila novog trenera - na klupu najvećeg crnogorskog kluba došla je nekadašnja desetka „plavih”, Aleksandar Nedović.

Budućnost je obavijestila javnost da se sporazumno i prijateljski rastala sa šefom stručnog štaba Mladenom Milinkovićem i njegovim pomoćnikom Andrijom Delibašićem.

„Milinković je za nepune dvije godine sa našim klubom osvojio tri trofeja (dvije titule, jedan Kup), dok je Delibašić kao pomoćnik za nepune tri godine učestvovao u osvajanju četiri pehara (dvije titule, dva Kupa) - te lijepe stvari ne može da ospori ni bolan oproštaj od Evrope”.

„Na sastanku unutar kluba je odlučeno da novi trener ‘plavih’ bude Aleksandar Nedović, koji će sa svojim pomoćnikom Miletom Radulovićem preuzeti ekipu u ponedjeljak. Takođe, na sastanku koji je održan večeras u prostorijama kluba, rebalansom budžeta je smanjena plata jednom dijelu igrača”.

„Budućnost sjutra od 20 časova igra protiv Mornara pod Goricom u okviru 2. kola domaćeg šampionata, a ekipu će voditi kondicioni trener Nikola Vukčević i trener golmana Božidar Vuksanović”.

„Na kraju, klub i predsjednik Veselin Mijač se još jednom zahvaljuju Milinkoviću i Delibašiću na predanom radu, istorijskom uspjehu osvajanjem duple krune prethodne sezone i svim mogućim rekordima i želi im sve najbolje u nastavku karijere”, piše na sajtu osvajača duple krune.

Nedović je igračku karijeru završio 2011. u dresu OFK Bara kao 33-godišnjak, a igrao je za Budućnost, Rudar, Čukarički, Napredak, ukrajinski Volin, Radnički sa Novog Beograda, Inter iz Bakua, Grbalj i Lovćen.

Trenerskim zanatom je počeo da se bavi u Grblju 2012. godine, potom bio u Mladosti, Sutjesci i Petrovcu. Najduže se zadržao u Iskri - od decembra 2017. do maja ove godine, a Danilovgrađane je prvi put izveo i na evropsku scenu.

Prošlog ljeta je na startu kvalifikacija za Ligu Evrope izbacio Santa Kolomu iz Andore na penale, a onda ispao od Lokomotive iz Plovdiva (1:0).

Bonus video: