Mornar žali za bodovima protiv raštimovane Budućnosti, Petrovac osvojio DG arenu

Budućnost - Mornar 1:1, Podgorica - Petrovac 1:3, Rudar - Iskra 0:0 i Jezero - Dečić 0:0 u mečevima 2. kola Telekom 1. CFL. Zeta - Sutjeska u ponedjeljak

31215 pregleda 216 reakcija 45 komentar(a)
Detalj sa utakmice pod Goricom, Foto: FK Budućnost
Detalj sa utakmice pod Goricom, Foto: FK Budućnost

Budućnost je neslavno završila evropsku misiju, počeo je domaći šampionat, ali je agonija nastavljena.

Aktuelni šampion igrao je pod Goricom 1:1 protiv Mornara, u 2. kolu Telekom 1. CFL.

Novi trener Aleksandar Nedović gledao je utakmicu sa tribina, kondicioni trener Vukčević i trener golmana Vuksanović dirigovali su sa klupe, ali je Budućnost na terenu, sa igračima kojima je predsjednik kluba Veselin Mijač žestoko revidirao ugovore, djelovala jednako raštimovano kao nedavno u evropskim duelima.

Duel Perišića (Mornar) i Ivanovića (Budućnost)
Duel Perišića (Mornar) i Ivanovića (Budućnost)foto: FK Budućnost

Ironično - makar je osvojila bod, a da su fudbaleri Mornara, povratnika u eliti, imali malo više prisebnosti, i sreće u završnici, mogli su da upišu i drugu gostujuću pobjedu na startu prvenstva.

Napadač Igor Poček, nekadašnji fudbaler Sutjeske, bio je nerješiva enigma za "teretnu" odbranu Budućnosti, koja je kao i protiv Helsinika i Torshavna djelovala sporo, neuigrano...

Omaleni napadač pogodio je stativu, Dragojević mu je potom fenomenalno odbranio kada su svi vidjeli loptu u mreži, a proigrao je i Dejana Pepića u idealnoj šansi - opet je Dragojević bio na visini zadatka.

I, umjesto da vodi Mornar, na poluvremenu je vodila Budućnost. Miloš Raičković je 45. minutu gađao sa ivice šesnaesterca, lopta je završila u mreži prije svega zahvaljujući lošoj reakciji golmana Baltića.

Raičković postiže gol
Raičković postiže golfoto: FK Budućnost

Do zasluženog izjednačenja Barani su, ipak, stigli u 15. minutu nastavka, kada je sijevnula kontra - Škrijelj je lansirao počeka, koji je pravoremeno ubacio loptu za Pepića, a Dragojević je ovoga puta bio nemoćan - 1:1.

Budućnost je do kraja meča jalovo napadala, kružila oko šesnaesterca, jedinu šansu imala je preko Lazara Mijovića, koji je izblokiran, a opasni su ponovo bili gosti. Rezervisti Guzini je 10 minuta prije kraja lopta pobjegla u gol-šansi...

Prvu pobjedu u novoj sezoni upisao je Petrovac, i to u gostima - na "DG areni", a Podgorica je upisala i drugi poraz (1:3).

Sadržajnu fudbalsku predstavu golom je "otključao" napadač gostiju Aleksandar Vujačić, koji je pogodio u 22. minutu nakon nakon greške domaćeg vezista Vladimira Boljevića i pravovremenog proigravanja Petra Vukčevića.

Podgorica je srećnoj došla do autogola, kada je Luka Medigović u 29. minutu "efektno" glavom savladao svog golmana.

Petrovac je, ipak, bio bolji u nastavku, a goste nije ni poremetio promašeni penal Petra Vukčevića (stativa) u 69. minutu.

Petar Vukčević je promašio penal, ali je dirigovao igrom Petrovca
Petar Vukčević je promašio penal, ali je dirigovao igrom Petrovcafoto: FSCG

Jer, samo četiri minuta kasnije rezervista Zaim Divanović je šutirao sa 20-ak metara, lopta je pogodila u nogu Japanca Suzukija i u visokom luku prebacila golmana Ivezića.

Pobjedu je ovjerio rezervista Marko Miličković, preciznim udarcem lijevom nogom sa ivice šesnaesterca u prvom minutu sudijskog dodatka.

Dvije nule na sjeveru u 2. kolu - mečevi Rudara i Iskre u Pljevljima, odnosno Jezera i Dečića u Beranama, završeni su 0:0.

Kolo se zavrašava u ponedjeljak, kada Zeta u Tuzima dočekuje Sutjesku, zbog spržene trave na stadionu Trešnjica.

Rezultati:

RUDAR - ISKRA 0:0

JEZERO - DEČIĆ 0:0

BUDUĆNOST - MORNAR 1:1

Miloš Raičković 45 - Dejan Pepić 60.

PODGORICA - PETROVAC 1:3

Luka Medigović (autogol) 29. - Aleksandar Vujačić 22, Zaim Divanović 72, Marko Miličković 90+1.

Ponedjeljak:

ZETA - SUTJESKA

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: