Nedović: Najsrećniji sam čovjek na svijetu, kad Budućnost zove samo dođeš

„Kao da su igrači izgubili strast, moj prvi zadatak biće da im je vratim", kaže Nedović

20801 pregleda 304 reakcija 36 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Aleksandar Nedović je predstavljen, preuzeo je Budućnost i vratio se u klub nakon tačno 20 godina.

Kako je i sam rekao - u najdraži klub.

"Emocije "rade" baš dobro ovih dana, srećan sam i ponosan. Znam gdje sam došao, prošlo je 20 godina otkad sam otišao kao igrač", rekao je 42-godišnji Podgoričanin.

Nakon što je vodio Grbalj, Mladost, Sutjesku, Petrovac i Iskru, stigao je u svoju kuću - da sa trenerske pozicije diriguje kao nekada što je radio na terenu.

"Najbitnija stvar je što dolazim u pravom trenutku - u najboljim trenerskim godinama. Nisam došao da treniram sebe na Budućnosti, nego da treniram Budućnost. Mislim da sam tokom prethodnih devet godina skupio iskustva, napravio rezultate i u proizvodnji mladih igrača, osvajanja trofeja, borbe za opstanak sa mladim timom... Prošao sam dosta i mislim da sam došao kao oblikovan trener u naš najveći, a moj najmiliji klub".

Nedović je preuzeo tim nakon bolnog ispadanja iz Evrope i odlaska Mladena Milinkovića.

"Da se nije desilo to što se desilo, ne bih danas bio trener Budućnosti. Ali Budućnost kad te zove, pogotovo nas koji smo odrasli u klubu, ne biraš ni mjesto, ni vrijeme, ni gdje se nalaziš u tom trenutku. Jednostavno, samo dolaziš. To je srce i emocija, način na koji nas je Budućnost vaspitala. Nemam vremena, niti želim da razmišljam šta se desilo. Sigurno je samo da ću se boriti da svoju emociju i ljubav amortizujem na pravi način da ne bih opteretio ekipu i kako bih je izveo na pravi put".

U pet mečeva na startu sezone "plavi" su poraženi četiri puta, uz remi.

"Kao da su igrači izgubili strast, moj prvi zadatak biće da im je vratim. Momci su bili najbolji u zemlji, u pripremnom periodu su pobjeđivali neke ozbiljne timove, znači da su i dalje najkvalitetnija ekipa. Želim da se probude, da budu nasmijani i mislim da će sve izgledati kako treba. Sigurno je da ću uvesti novine, raditi na segmentima kako nam se naredne godine ne bi desile stvari koje su se desile. Imamo dovoljno iskustva i znanja, imamo četiri reprezentativca... Kvalitet je prisutan, samo treba da se radi".

Milinković je dvije godine zaredom, i to ubjedljivo, bio prvak Crne Gore.

"Čestitam bivšem šefu na svemu što je uradio, ostavio mi je breme. Međutim, mnogo volim Budućnost i da sam došao u ne znam kom trenutku i da imam ne znam kakvu ekipu, jurio bih da osvojim sve i da se napravi što bolji rezultat. Prvo, moj mentalni sklop je takav, tako me je klub vaspitao, jer sam u Budućnosti bio od pjetlića i naučio sam da se uvijek igra na pobjedu. Normalno, nekada neće doći, ali hoću poslije utakmice da znam da smo dali sve od sebe".

Aleksandar Nedović
foto: FK Budućnost

Budućnost je inspiracija.

"Citirao bih svoju kćerku: "tata, sada si najsrećniji čovjek na svijetu". Mislim da sam zatvorio krug u Crnoj Gori, a volio bih kada budem napuštao klub da ostavim situaciju kakva je bila kao kada sam otišao kao igrač, a to je stabilno stanje. A ako bih otišao na veći nivo, to bi značilo da sam dobro radio, da se nešto proizvelo, da su došli trofeji, pa i da se napravio pomak u Evropi. Možda će zvučati prepotentno, znam koliko je teška klupa Budućnosti, ali ako nemaš cilj i ambiciju, onda ne treba da se baviš ovim poslom.

Da li će biti pojačanja?

"Nije jednostavno dovesti igrača. Ne zbog finansija, nego zato što u Budućnosti nije lako igrati. Ne bih sjekao preko noći, mislim da je tim dobar i da se mlađim igračima mora dati prostor da se razviju na pravi način kako ih ne bismo ugušili.

Nedović će u subotu na klupi Budućnosti debitovati protiv bivšeg kluba - Iskre.

"Bivši predsjednik me je odmah zvao da mi čestita. Za Iskru sam debitovao protiv Budućnosti pod Goricom. To se dešava, prijateljstvo je ostalo poslije tri i po godine, naročito jer smo napravili najveći rezultat u stogodišnjoj istoriji Iskre izlaskom u Evropu. Ali, sada sam na novom zadatku. Budućnost je moj klub, tu su moji novi igrači, otići ćemo u Danilovgrad sportski i nadam se zabilježiti pobjedu.

Podsjetio je da evropsku avanturu Budućnosti prošlog ljeta.

"Budućnost je prošle sezone izbacila Astanu koja ima mnogo veći budžet, a sada je ispala od ekipe od koje ima veći budžet i od koje je sigurno kvalitetnija. Lopta je okrugla i pravična, negdje se u nekom trenutku pogriješilo i nije se dalo da se napravi rezultat. Ali, u nečem lošem uvijek tražim dobro i maksimalno ću se posvetiti svakom protivniku”, rekao je Nedović.

Bonus video: