Uefu ne zanima odluka Suda u Madridu

Šta će biti sa Juventusom, Barselonom i Real Madridom?

4019 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Evropska kuća fudbala (Uefa) odbila je da primijeni odluku Suda u Madridu o brisanju sankcija za klubove koji su pokušali da osnuju Superligu.

Devet od 12 klubova koji su inicirali takmičenje se povuklo samo 48 sati po objavljivanju odluke o osnivanju novog takmičenja, izuzev Juventusa, Barselone i Real Madrida.

Sudija Manuel Ruis de Lara je u petak zahtijevao da Uefa na svom sajtu objavi odluku o povlačenju sankcija, pod prijetnjom da će počiniti kriminalni akt ako to ne učini.

Sudija je takođe zahtijevao od čelnika Premijer lige i Serije A da povuku poteze protiv klubova koji su učestvovali u pokušaju osnivanja lige.

A onda - Uefa je istakla da nema namjeru da odustane od sankcija i uvjerena je da će dobiti spor na Evropskom sudu pravde.

Dobra okolnost za Uefu je i što je njeno sjedište u Švajcarskoj, tako da nije dio Evropske unije i ne podliježe njenim pravilima i zakonima.

Superligu su - pored Juvea, Barse i Reala - bili osnovali Mančester junajted, Mančester siti, Liverpul, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Inter, Milan i Atletiko Madrid.

Devet klubova, koji su se povukli, platili su 15 miliona eura u fond za razvoj fudbala i odrekli se pet odsto prihoda od Uefinih takmičenja za jednu sezonu.

Bonus video: