Da li Šveđani žele da se Zlatan Ibrahimović vrati u reprezentaciju?

"Znajući njega, možda će baš zainat najaviti povratak, a da li postoji fudbalski autoritet koji njemu može da kaže - ne", pita se "Aftonbladet"
2 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Reuters
Ibrahimović, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.11.2017. 17:44h

Dok cijeli svijet analizira krah Italije u kvalifikacijama za Mundijal, Šveđani tiho slave.

Bilo bi drugačije, naravno, da je senzacionalni uspjeh ostvaren sa Zlatanom Ibrahimovićem u timu.

Čuveni fudbaler sigurno bi na sebi svojstven način proslavio plasman na veliko takmičenje, kao, recimo, kada je, nakon baraža za EURO 2016 izjavio da je "cijelu Dansku poslao u penziju".

Ibrahimović se prošlog ljeta oprostio od nacionalnog tima, u međuvremenu i doživio tešku povredu koljena, ali je logično pitanje, s obzirom na njegov nepredvidivi temperament i visoke ambicije - da li postoji mogućnost da se predomisli i vrati se u reprezentaciju?

U Švedskoj se, naravno, vode polemike na tu temu, pa je tako tiražni "Aftonbladet", na svom online izdanju, postavio pitanje čitaocima i ljubiteljima fudbala:

"Da li ste za to da se Ibrahimović vrati u nacionalnu selekciju?"

Više od 100 hiljada ljudi učestvovalo je u anketi, čiji je rezultat pomalo iznenađujući - skoro 70 odsto se izjasnilo da Zlatan nije potreban Švedskoj.

"Znajući njega, možda će baš zainat najaviti povratak, a da li postoji fudbalski autoritet koji njemu može da kaže - ne", pita se "Aftonbladet".

"Ovo je nevjerovatno. Oprostio se prije godinu i po, a mi još pričamo o njemu, umjesto o momcima koji su ostvarili ovakav rezultat", ljut je bio selektor Jane Anderson.

Sa druge strane, Ibrahimovićev agent i prijatelj Mino Rajola smara da bi njegov klijent trebalo dobro da razmisli.

"Da ja odlučujem umjesto njega, i da mogu da mu dam savjet koji će poslušati, znam šta bih mu rekao - vraćaj se", rekao je Rajola.

Bonus video: