incidenti u superligi srbije

Stejt department o utakmici u Novom Pazaru: Neprihvatljivo veličanje ratnih zločinaca

Meč je prekinut na četrdeset minuta, pošto su gostujući navijači klicali haškom osuđeniku Ratku Mladiću i uzvikivali “Nož, žica, Srebrenica” – što aludira na masovno stradanje Bošnjaka tokom jula 1995. godine, piše Glas Amerike

13905 pregleda 18 komentar(a)
Navijači Partizana, Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
Navijači Partizana, Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povodom incidenta na fudbalskoj utakmici između Novog Pazara i beogradskog Partizana, odigranoj u nedjelju reagovao je i Stejt department.

Meč je prekinut na četrdeset minuta, pošto su gostujući navijači klicali haškom osuđeniku Ratku Mladiću i uzvikivali “Nož, žica, Srebrenica” – što aludira na masovno stradanje Bošnjaka tokom jula 1995. godine, piše Glas Amerike.

Neimenovani portparol Stejt departmenta izjavio je za Glas Amerike da je veličanje ratnih zločinaca i genocida neprihvatljivo.

„Pozdravljamo reakciju nadležnih koja je omogućila da se igra bezbjedno nastavi", izjavio je za Glas Amerike neimenovani portparol Stejt departmenta povodom incidenta.

Utakmica je dva puta prekinuta – pred kraj prvog poluvremena i u 57. minutu, pošto su navijači Partizana nastavili sa skandiranjem. Tada se i dogodio drugi duži, prekid.

Meč je nastavljen kada je na intervenciju zvaničnih osoba ispražnjena tribina sa navijačima Partizana.

Aleksandar Pivić, direktor takmičenja Super lige Srbije, izjavio je da će Super liga – prvoligaško fudbalsko takmičenje, podnijeti prijave Fudbalskom savezu zbog incidenata na utakmici Novi Pazar – Partizan.

„Po nekim saznanjima, i jedni i drugi navijači skandirali su neke stvari. Čekamo izvještaje pa ćemo podnijeti prijave, vjerovatno i protiv jednog i drugog kluba“, rekao je Pivić.

Kako je objasnio za Radio Slobodna Evropa, pošto prijave budu proslijeđene Fudbalski savez Srbije odlučuje o disciplinskim mjerama, koje sežu od zabrane igranja pred publikom do novčanih kazni.

Preporučujemo za Vas