Uvod u klupsku sezonu: Čelsi i Viljareal u Belfastu jure trofej Superkupa Evrope

Čelsi i Viljareal večeras od 21 sat na “Vindsor parku” igraju meč Superkupa Evrope

3897 pregleda 0 komentar(a)
Čelsi želi još jedan trofej, Foto: Reuters
Čelsi želi još jedan trofej, Foto: Reuters

U iščekivanju Romelua Lukakua, čiji dolazak je samo pitanje momenta, Čelsi želi da osvoji još jedan trofej i napravi pravi uvod u sezonu u kojoj su očekivanja najveća moguća.

Londonski tim već za vikend kreće takmičenje u Premijer ligi, a u kakvoj je formi vidjeće se večeras u meču Superkupa Evrope - “plavci” se u Belfastu od 21 sat sastaju s Viljarealom. Biće to tradicionalni avgustovski okršaj aktuelnih osvajača Lige šampiona i Lige Evrope.

”Još jedan veliki evropski meč, nema ljepšeg načina da se otvori sezona. Imam veliko poštovanje prema svemu što radi Viljareal, na čelu s kolegom Unajem Emerijem”, rekao je menadžer Čelsija Tomas Tuhel i dodao:

”Veoma brzo će Ligu Evrope nazvati “Trofej Unaja Emerija”. On je fantastičan, a Viljareal će u ovaj meč vjerovatno ući svjestan da nema mnogo toga da izgubi. Ali, mi želimo još jedan pehar”, istakao je Njemac.

Čelsi je do sada četiri puta igrao Superkup i tri puta je izgubio. Slavio je 1998. protiv Real Madrida, a onda gubio 2012, 2013. i 2014. kada su rivali bili Atletiko, Bajern i Liverpul.

”Žuta podmornica”, koja je u finalu Lige Evrope bila bolja od Mančester junajteda, prvi put igra Superkup. Za razliku od Emerija, četvorostrukog osvajača Lige Evrope...

”Hoću da osvojim ovaj trofej, jer do sada to nisam uspio. Dva puta sam bio dio Superkupa (sa Seviljom) i morao sam da se pomirim s porazima. Sada imamo šansu da na pravi način stavimo tačku na fenomenalnu prošlu sezonu, ali i da krenemo u novu”, kazao je Emeri.

Čelsi je sam po sebi rival koji mora da motiviše Viljareal.

”Ova utakmica će pokazati gdje smo u odnosu na najveće evropske ekipe. Čelsi je zvanično najjači tim, osvajač Lige šampiona, koji ima velike ambicije i ove sezone”, poručio je Emeri.

Vjerovatni sastavi - Čelsi: Mendi - Zuma, Tijago Silva, Ridiger - Džejms, Kante, Kovačić, Alonso - Haverc, Ziješ - Verner;

Viljareal: Asenho - Gaspar, Albiol, Tores, Pedrasa - Trigueros, Morlanes, Kapu, Pino - Đerard Moreno, Fer Ninjo.

Bonus video: