Drinčić: Imamo kvalitet za duplu krunu, a titulu ćemo posvetiti Draganu

Miloš Drinčić, defanzivac Sutjeske, zadovoljan igrama i rezultatima u uvodna tri meča crnogorskog šampionata

8296 pregleda 17 komentar(a)
Drinčić, Foto: Printscreen YouTube/FK Sutjeska
Drinčić, Foto: Printscreen YouTube/FK Sutjeska

Tri meča - tri pobjede, sedam postignutih i nijedan primljeni pogodak bilans je fudbalera Sutjeske na startu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige. “Plavi” su već odmakli najvećem rivalu i aktuelnom šampionu Budućnosti na osam bodova - istina uz meč više - i na startu poslali poruku da će se svim snagama boriti za titulu koju navijači u Nikšiću čekaju od 2019. godine.

A uoči početka sezone u klubu je bilo prometno - mnogo odlazaka, ali i dolazaka. Jedan od igrača koji je pojačao Sutjesku u prelaznom roku je i Miloš Drinčić, štoper koji je stigao iz Iskre, a koji je minulih sezona bio jedan od najboljih igrača ekipe iz Danilovgrada.

U razgovoru za “Vijesti” Drinčić poručuje da je očekivao dobar start sezone u domaćem šampionatu, ali da ima još prostora za napredak.

”Očekivao sam ovakav start, jer smo se dobro pokazali u Evropi. Sa samopouzdanjem smo ušli u prvenstvo i to je rezultiralo dobrim partijama. Ipak, možemo i moramo bolje”, rekao je Drinčić.

FK Sutjeska - FK Jezero
foto: Savo Prelević

A samo u Evropi je Sutjeska i primila golove. Igrači Gagre u revanšu prvog i fudbaleri Makabija u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija zatresli su mrežu Vladana Giljena. U domaćem šampionatu mreža miruje, a zasluge za to idu i Drinčiću, koji se odlično snašao u Nikšiću. Adaptacija je prošla bez problema.

”Zadovoljan sam dosadašnjim igrama. Sjajno sam prihvaćen. To je sjajna grupa momaka.”

FK Sutjeska
foto: Savo Prelević

Uoči starta sezone svi u taboru Nikšićana su poručili da je cilj osvajanje duple krune. Od sticanja nezavisnosti jedino Rudar i Budućnost mogu da se pohvale tim učinkom. Sada i ova generacija Sutjeske želi da se upiše u istoriju crnogorskog fudbala.

”Rano je o tome govoriti. Cilj je dupla kruna, imamo kvalitet, ekipa je podmlađena, a ostala je okosnica od nekoliko iskusnih igrača. U Evropi smo bili najbolji od svih crnogorskih klubova”, jasan je Drinčić.

Pobjeda nad Jezerom (2:0) u prošlom kolu u Nikšiću je ostala u sjenci teške povrede Dragana Grivića. Fudbaler Plavljana Nikola Jovićević neoprezno je startovao i slomio nogu desnom beku Sutjeske, pred kojim je duga pauza. Povreda Grivića još jedan je motiv za njegove saigrače u borbi za titulu.

”Njegova povreda bacila je sjenku na rezulate. Nismo imali ni trening zbog toga. Bili smo emotivno ispražnjeni. Tako da želimo da osvojimo titulu i da je njemu posvetimo”, zaključio je Drinčić.

A naredni korak ka tom cilju je za vikend protiv Rudara u Pljevljima.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: