Mesi: Biće ludo uz Nejmara, Ramosa, Mbapea...

Mesi je u PSŽ došao kao slobodan igrač nakon štu mu je istekao ugovor sa Barselonom

25725 pregleda 15 komentar(a)
El Kelaifi i Mesi, Foto: Reuters
El Kelaifi i Mesi, Foto: Reuters

Lionel Mesi je juče stigao u Pariz, odradio ljekarske preglede, a danas se obratio novinarima - u društvu prvog čovjeka PSŽ-a, Nasera el Kelaifija, Mesi je govorio na promociji nakon prelaska u novi klub.

I na startu obraćanja poručuje - jedva čeka da igra sa svim superzvijezdama.

„Stvarno je ludo igrati sa Nejmarom, Mbapeom, Ramosom… Dijeliti svlačionicu, vrijeme... Ovo je nevjerovatan tim i jedva čekam da treniram i da se takmičim, jer ću biti sa najboljima. To je nevjerovatno iskustvo", rekao je Mesi.

Lionel Mesi
foto: Reuters

PSŽ za vikend igra protiv Strazbura na "Parku prinčeva". Mesi će biti na tribinama.

"Kada ću debitovati? Ne znam. Bio sam na odmoru i ovo je sve za mene novo. Možda mi treba rad u predsezoni, počeću da treniram i nadam se da ću igrati što je pijre moguće. Ali ne mogu da kažem kada ću tačno debitovati.“

Ponovo je govorio o odlasku iz Barselone.

„Svi znaju koliko je bilo teško napustiti Barselonu. Apsolutno uživam u Parizu do sada. Veoma sam zahvalan što su tako komplikovani pregovori uspjeli da se sprovedu ipak na lak način. Zaista. Osjećam da je ovaj klub spreman da se bori za svaku titulu.“

Odlazak iz Barselone je veliki zemljotres u svijetu fudbala...

„Sve što mi se dogodilo ove nedjelje bilo je veoma čudno. Bilo je teško, bilo je emotivno. Ne mogu da zaboravim ono što sam proživio i doživio u Barseloni, ali srećan sam zbog ovog novog života. Veoma sam srećan.“

Jedno od pitanja na konferenciji bilo je - šta ako bude igrao protiv Barselone?

„Znam da su moji ciljevi i ciljevi Pariza isti. Ne znam da li ćemo se suočiti sa Barselonom, bilo bi lijepo vratiti se, nadam se sa navijačima. Bilo bi jako čudno igrati kod kuće, tamo u Barseloni, u drugom dresu, ali moglo bi se dogoditi", realan je Mesi.

Prije Mesija novinarima se obratio El Kelaifi.

„Veoma sam ponosan i srećan što mogu da promovišem Mesija. Ovo je istorijski trenutak za nas, svi znaju ko je Leo, on pravi fudbalsku magiju i pobjednik je, jedini je šest puta uzeo Zlatnu loptu“, rekao je Al Kelaifi.

Naser el Kelaifi
foto: Reuters

On se zahvalio Leu, njegovom ocu i supruzi.

„Biće veoma uzbudljivo za naše fanove i fanove širom svijeta. Nevjerovatno je šta smo pokušali i uspjeli. Imamo velike ambicije, fudbalski projekat na koji smo veoma ponosni danas. Nema tajne da je ovo dogovor sa najboljim igračem na svijetu. Leo, želio bih da zahvalim vama, supruzi i Horheu. Pohvaljujem i Leonarda, sad počinje pravi posao", poručio je El Kelaifi.

Navijači PSŽ-a ispred stadiona prate obraćanje Mesija
Navijači PSŽ-a ispred stadiona prate obraćanje Mesijafoto: Reuters

PSŽ ima veoma moćan tim, možda je riječ o najjačoj ekipi u istoriji fudbala.

„Mislim da je naš tim veoma dobar, ali moramo da radimo. Prošla godina je bila veoma komplikovana. Nije lako, ali smo koncentrisani i činićemo samo korak po korak. Ne krijemo svoj cilj, ali prvo ćemo se fokusirati na Ligu 1, a nakon 15. septembra fokusiraćemo se na Ligu šampiona", rekao je El Kelaifi.

Dotakao se i Kilijana Mbapea, koji je velika želja Reala, a kojem naredne sezone ističe ugovor.

"Mislim da svi znaju budućnost Kilijana Mbapea, ljudi iz Pariza i igrači. On je zaista konkurentan igrač. Želi da pobeđuje, želi da osvaja trofeje, to je javno rekao. Želio je takmičarski tim i mislim da imamo najkonkurentnije na svijetu. Tako da za njega sada nema izgovora. Ne može ništa drugo nego da ostane“, rekao je El Kelaifi.

Bonus video: