Krunić sa Advokatom i Petrovićem u Iraku: Čast i privilegija

"Došao sam na preporuku jednog od najboljih trenera sa ovoh prostora, Željka Petrovića. Boraveći nekoliko dana u Holandiji imao sam priliku da se lično uvjerim kakvo poštovanje uživa kod kolega i u holadanskom fudbalu", kaže Vladimir Krunić

3395 pregleda 3 komentar(a)
Krunić sa Advokatom, Foto: Privatna arhiva
Krunić sa Advokatom, Foto: Privatna arhiva

Dik Advokat i Željko Petrović su provjereni tandem - radili su zajedno u Sanderlendu, Fejnordu, Utrehtu, reprezentaciji Srbije..., zato i nije iznenađenje što je čuveni holandski trener pozvao crnogorskog stručnjaka da mu asistira u novoj, "zalivskoj misiji", na klupi reprezentacije Iraka.

Novina je, međutim, treći čovjek u stručnom štabu, još jedan iz Crne Gore - Vladimir Krunić, fitnes trener, koji je već radio sa Miodragom Radulovićem u selekciji Libije, sada će biti zajedno sa Advokatom i Petrovićem.

Advokad i Željko Petrović
Advokad i Željko Petrovićfoto: Privatna arhiva

"Izuzetna je čast i privilegija biti dio stručnog štaba na čijem je čelu jedan od najboljih trenera svijeta Dik Advokat", rekao je Krunić i dodao:

"Došao sam na preporuku jednog od najboljih trenera sa ovoh prostora, Željka Petrovića. Boraveći nekoliko dana u Holandiji imao sam priliku da se lično uvjerim kakvo poštovanje uživa kod kolega i u holadanskom fudbalu", kazao je Krunić.

Iračani se već pripremaju u Marbelji, a početkom septembra ih čekaju dueli sa Iranom i Južnom Korejom u posljednjoj fazi kvalifikacija za Mundijal.

"Očekivanja su velika, Irak je velika zemlja koja živi za fudbal. Želja im je da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo u Kataru, zato su i angažovali takvo trenersko ime kakvo je Dik Advokat", istakao je Krunić.

Bonus video: