Budućnost dočekuje Podgoricu i traži prvi trijumf, Nedović: Očekivanja su maksimalna

Crnogorski šampion u gradskom derbiju dočekuje Podgoricu. Obje ekipe još uvijek bez trijumfa u novoj sezoni

3731 pregleda 4 komentar(a)
Nedović, Foto: FK Budućnost
Nedović, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti sjutra (20.30 h) dočekuju Podgoricu u četvrtom kolu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige.

Budućnost je odigrala meč manje u domaćem šampionatu, ali još uvijek traži prvi trijumf - crnogorski šampion u prethodnom kolu poražen je od Iskre (2:1), a prije toga na domaćem terenu je remizirao sa Mornarom (1:1).

„Očekivanja su maksimalna. Upoznao sam se bolje sa ekipom, radna nedjelja je protekla na dobrom nivou, imao sam veći broj igrača na treningu, ostale su još samo sitne mehaničke povrede Mirkovića i Ćetkovića. Mislim da smo spremni da zabilježimo pobjedu“, kazao je trener Budućnosti, Aleksandar Nedović.

Poraz od Iskre prošle subote je analiziran...

„Svjesni smo gdje smo griješili, zato smo uradili dosta video analiza i radili smo dosta na terenu. Međutim, svjesni smo i širine sastava koji je bio u Danilovgradu, a koji će protiv Podgorice biti mnogo širi“, jasan je Nedović.

Protiv Podgorice se u tim vraćaju zamjenik kapitena Igor Ivanović, defanzivac Vladan Adžić, oporavljeni Miloš Raičković... a šansu će vjerovatno dobiti i Momčilo Raspopović, koji je prije nekoliko dana stigao u klub.

„Sigurno nije spreman za 90 minuta, ali radi se o igraču koji je prošao našu školu, koji je bio kapiten kluba, igrao je Ligu Evrope sa Rijekom, nastupao za reprezentaciju... Ima iskustvo i vjerujem da će da bude racionalan kako prekrio te neke nedostatke“, objasnio je Nedović.

Podgorica je još uvijek bez bodova u novoj sezoni.

„Protivnik nije startovao dobro, ali sve ekipe koje su igrale Evropu sem Sutjeske još traže formu. Imamo maksimalno poštovanje prema Podgorici, rezultati ostvareni prošle sezone su za svaki respekt, ali mislim da je kvalitet na našoj strani“.

Budućnost ima imperativ pobjede...

„Imperativ jeste, ali sam sebi ću ga napraviti i pokušaću da skinem teret sa igrača. Želim da momci igraju fudbal, jer ako budemo igrali i ako budemo tačni u taktičkim zamislima – uz kvalitet koji imamo – mislim da ćemo da zabilježimo trijumf. Moramo da budemo mirni i da pobjeda dođe iz mirnoće, a ne iz jurnjave, ili imperativa moranja jer se obično tada pojavljuje grč, tijelo ostaje stegnuto i onda se tehničke stvari ne izvode na pravi način. Imperativ pobjede jeste, ali nije moranje, nije život ili smrt, nego jedna utakmica i hoću kroz igru i dobar odnos prema obavezama da krenemo sa pobjedama“, poručio je Nedović.

„Plavi“ su do sada odigrali 10 međusobnih duela sa ekipom sa DG arene - Budućnost je upisala šest pobjeda, Podgorica je dva puta slavila, a dvije utakmice završene su neriješeno.

„Nema kalkulisanja, svjesni smo da se od nas očekuje pobjeda i sami to očekujemo. Podgorica je na sve tri utakmice poražena, sigurno će protiv nas pokušati da izvuče maksimum i željeti da pokaže šta zna, ali vjerujem da im to nećemo dozvoliti i da ćemo slaviti. Vjerujem da ćemo da krenemo sa pobjedama i da ćemo izaći na pravi put“, poručio je Igor Ivanović, koji je imenovan za zamjenika kapitena Vasilija Terzića.

„To predstavlja čast za mene. Daću sve od sebe da tu ulogu opravdam kako na terenu, tako i van njega“, zaključio je Ivanović.

Bonus video: