Totenhem - Siti: Kejnov posljednji meč za Sparse?

Kako prenose engleski mediji, kapiten Totenhema bi naredne sedmice trebalo da potpiše za Siti za 150 miliona eura

5998 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Duel Totenhema i Mančester sitija, koji se igra u nedjelju u prvom kolu Premijer lige, mogao bi da bude posljednji za Harija Kejna u dresu kluba iz sjevernog Londona.

Glasine su sve jače - Kejn je blizu da potpiše upravo za Siti, koji po svaku cijenu želi da ga dovede do kraja prelaznog roka.

Želja "građana" nije sporna, navodno je i Kejn zagrijan za ovaj transfer, ali to nikada nije bilo presudno kada je u pitanju vlasnik Sparsa Danijel Levi.

Poznat kao tvrd pregovarač, često i surov prema igračima koji sebe više ne vide u Totenhemu, Levi je i sada spreman da ide do kraja - samo da dobije ono što želi, po cijenu da Kejn izvisi.

Ipak, prema najavama sa Ostrva, posao je blizu realizacije, jer je Siti riješio da ponudi upravo onoliko koliko Levi želi - 150 miliona eura.

Samo da Kejn obuče plavi dres, samo da se veliki transfer što prije realizuije.

Nakon nekoliko sedmica tišine, dva kluba su prethodnih dana obnovili pregovore, što je bio znak da je Siti došao sa boljom ponudom nego ranije. Tada je navodno na stolu bilo oko 130 miliona eura, tada je i Levi odmahnuo rukom.

"Ako Totenhem želi da pregovara, mi smo tu. Ali, ako ne želi, onda smo nemoćni. Iskoristićemo šansu ako nam se ukaže", rekao je prošle sedmice menadžer Sitija Pep Gvardiola.

Siti je već doveo Džeka Griliša za 117 miliona eura iz Aston Vile, a koliko želi Kejna moglo je da se nasluti prije nekoliko dana kada se pojavila opcija da se angažuje Lionel Mesi.

Pari Sen Žermen je imao otvoren put ka Argentincu, engleski šampion nije ni pokušao da mu poremeti planove - između ostalog i zato da ne bi izgubio startnu poziciju u pregovorima za Kejna.

Engleski napadač možda neće ni zaigrati u nedjelju protiv Sitija, jer je tek prije dva dana počeo da trenira s ekipom nakon što je po dolasku sa odmora bio u izolaciji.

"Pričao sam sa Harijem, naravno da jesam", kazao je menadžer Totenhema Nuno Espirito Santo.

Kada su ga novinari pitali o čemu su razgovarali, Portugalac je rekao:

"To je naša privatna stvar".

Bonus video: