Debitant Brentford na danski pogon srušio Arsenal, Valensija cijeli meč bila sa igračem manje i pobijedila

U 21. minutu je sa 15-ak metara mrežu "tobdžija" pogodio Španac Serđi Kanos, da bi u 73. proradila danska veza - Mads Beh-Serensen je sjajno izveo aut, a Kristijan Nergord glavom zakucao loptu u mrežu za prvu pobjedu "pčelica" u elitnom rangu nakon 74 godine

9474 pregleda 4 komentar(a)
Jedan navijač je ušao na teren da slavi gol sa igračima Brentforda, Foto: Reuters
Jedan navijač je ušao na teren da slavi gol sa igračima Brentforda, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.08.2021. 23:04h

Poslije 74 godina u nižim ligama, Brentford je konačno dočekao da uđe u elitni rang engleskog fudbala.

I potrudio se da navijače dugo pamte debi u Premijer ligi - "pčelice" su u londonskom okršaju savladale Arsenal 2:0.

Prvi meč u novoj sezoni donio je nove probleme Mikelu Arteti, koji nije mogao da računa na Pjer-Emerika Obamejanga i Aleksandra Lakazeta..

Njegovi izabranici su uglavnom bili bezopasni, dok je tim Danca Tomasa Franka bio agresivniji i zasluženo stigao do pobjede.

U 21. minutu je sa 15-ak metara pogodio Španac Serđi Kanos, da bi u 73. proradila danska veza - Mads Beh-Serensen je sjajno izveo aut, a Kristijan Nergord glavom zakucao loptu u mrežu.

Brentford - Arsenal
foto: Sofascore

Frank, Beh-Serensen i Nergord nisu jedini Danci u malom klubu iz Londona - sportski direktor je Rasmus Ankersen, a u timu su još trojica njegovih zemljaka.

Počele su i Primera i Liga 1, a oba meča završena su rezultatom 1:0.

Valensija je u 3. minutu ostala bez defanzivca Uga Giljamona zbog crvenog kartona, ali je u 11. Karlos Soler iskoristio penal i donio prednost "slijepim miševima".

Hetafe je imao loptu u posjedu čak 73 odsto, 18 šuteva, ali mu to nije bilo dovoljno. Domaći su malo odahnuli u 76. minutu, kada je drugi žuti karton dobio Erik Kabako...

I u Francuskoj je domaćin slavio golom iz penala - Nigerijac Teremas Mofi je u 31. minutu donio iznenađujući trijumf Lorijanu protiv Monaka.

Bonus video: