Fudbalska špijunaža - Honduras: Snimali su nas dronom; Australija: Igrala se djeca

Fudbalski savez Hondurasa je poslao protestnu notu u FIFA, a Australijanci odgovorili da je u pitanju nesporazum, te da je dron pokrenula porodica, koja ima kuću blizu terena na kojima su gosti trenirali
75 pregleda 1 komentar(a)
Hondruras, Foto: Reuters
Hondruras, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.11.2017. 12:30h

Još tri mjesta na Svjetskom prvenstvu ostala su nepopunjena. Večeras će biti poznat posljednji putnik iz evropske zone, nakon revanša između Republike Irske i Danske u Dablinu. Prvi meč u Kopenhagenu završen je bez golova.

Sjutra ujutro u 10 sati po našem vremenu, u jednom od dva interkontinentalna plej-of meča, sastaju se Australija i Honduras.

Prvi meč je, takođe, završen bez golova, a Australijanci su preduzeli sve da pred svojim navijačima proslave plasman na Mundijal. Pod tim “sve”, podrazumijeva se i nešto što nije dozvoljeno, tvrdi selektor Hondurasa.

Hose Luis Pinto je, naime, optužio domaćina za klasičnu špijunažu.

Prema njegovim riječima, reprezentacija je morala da prekine trening, jer je domaćin dronom snimao posljednje pripreme za utakmicu.

"To je velika sramota za ovakvu zemlju, za demokratiju. Kada su ni dolazili u Honduras provjeravali su sve, čak i kupatila u hotelu, zavirivali u svaki ćošak stadiona. Mi smo im vjerovali, a onda ugledali dron kako leti iznad terena i snima šta mi radimo. To nije fer-plej, to je klasična špijunaža", rekao je Pinto.

Fudbalski savez Hondurasa je poslao protestnu notu u FIFA, a Australijanci odgovorili da je u pitanju nesporazum, te da je dron pokrenula porodica, koja ima kuću blizu terena na kojima su gosti trenirali.

“To je klasična dječja igra”, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Australije.

Bonus video: