Budućnost bi da izađe iz mraka

Aktuelni šampion dočekuje Podgoricu u 4. kolu CFL i želi prvu pobjedu u sezoni. Derbi u Danilovgradu između Iskre i Dečića, sjutra Rudar - Sutjeska

11950 pregleda 164 reakcija 13 komentar(a)
Budućnost nakon dva kola ima samo bod, Foto: FSCG
Budućnost nakon dva kola ima samo bod, Foto: FSCG

Iza Budućnosti je sedmica u kojoj je ostala bez dvojice lidera šampionske generacije - Petra Grbića i Draška Božovića (prvi je otišao u Mornar, drugi u Dečić), u kojoj je morala da smiri tenziju nakon poraza i loše partije u duelu sa Iskrom i da kako zna i umije usmjeri misli na nastavak sezone.

U njemu želi da dokaže da preko noći nije izgubila pobjednički mentalitet i da konačno počne da upisuje bodove. Ima samo jedan nakon dva meča, tek treba da odigra odgođenu utakmicu sa Rudarom...

Kroz četiri meča u Evropi i dva u domaćem prvenstvu “plavi” nisu ostvarili trijumf, a svi se nadaju da je došao momenat i za prva tri boda - večeras je na Gradskom stadionu rival Podgorica (20.30).

Reklo bi se idealan rival za izlazak iz mraka, jer se forma Budućnosti i Podgorice ne razlikuje puno, a i stanje na tabeli je slično. Aktuelni prvak ima bod, ekipa Dejana Roganovića niti jedan nakon tri runde.

”Protivnik nije startovao dobro, ali sve ekipe koje su igrale Evropu - sem Sutjeske - još traže formu. Imamo maksimalno poštovanje prema Podgorici, rezultati ostvareni prošle sezone su za svaki respekt, ali mislim da je kvalitet na našoj strani”, rekao je trener Budućnosti Aleksandar Nedović.

Bodovi su neophodni za mir...

”Postoji imperativ, ali želim da momci igraju fudbal, jer ako budemo igrali i ako budemo tačni u taktičkim zamislima - uz kvalitet koji imamo - mislim da ćemo da zabilježimo trijumf. Moramo da budemo mirni i da pobjeda dođe iz mirnoće, a ne iz jurnjave”, kaže Nedović.

Podgorica zna da je autsajder.

”Nismo baš očekivali da ćemo biti na nuli, mada je sezona tek krenula. Mislim da imamo dobar tim, možda nam je trebalo malo vremena da se uklopimo, ali sigurno da možemo mnogo više. I Budućnost je krenula slabije nego što se očekivalo, ali to je aktuelni šampion i jasno je da je favorit”, istakao je napadač tima iz Lješkopolja Admir Adrović.

Lider Sutjeska, koja ima maksimalan učinak uz gol-razliku 7:0, sjutra gostuje Rudaru, a njeni najbliži pratioci igraju međusobno - Iskra je u Danilovgradu večeras (20.30) domaćin Dečiću.

Okršaji ova dva tima su po pravilu uvijek neizvjesni, i sada se očekuje da bude tako s obzirom na to su i jedni i drugi odlično otvorili sezonu.

Iskra je bila odlična protiv Budućnosti, ima i pobjedu nad Jezerom i remi u Pljevljima.

”Očekuje nas mnogo teži meč nego protiv aktuelnog šampiona jer je Dečić trenutno u boljoj formi, ima dobro ukomponovani sastav i nekoliko vrsnih pojedinaca. To su činjenice koje nas neće pokolebati da sprovedemo u djelo našu strategiju”, jasan je kapiten Iskre Ognjen Obradović.

Dečić još nije primio gol, u prva tri kola je pobjeđivao Zetu i Rudar u Tuzima, te remizirao u Beranama protiv Jezera.

”Odbrana uvijek mora da bude naša posebna snaga. Nadam se da ćemo ispoštovati sve dogovore još jednom i da i u Danilovgradu možemo do dobrog rezultata”, poručio je vezista Tuzana Jovan Nikolić.

Zeta je u prošlom kolu osvojila prvi bod, protiv Petrovca (2:2), a sada ima težak zadatak da potvrdi pozitivan rezultat sa stadiona pod Malim brdom. Na Trešnjicu stiže razigrani Mornar, koji sa Dečićem i Iskrom dijeli drugo mjesto sa sedam bodova.

Jezero, koje u prvih 270 minuta fudbala nije zatreslo mrežu, dočekuje Petrovac.

PAROVI 4. KOLA

SUBOTA

JEZERO - PETROVAC 19.00

Sudija: Milovan Milačić (Kotor)

ZETA - MORNAR 20.00

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

BUDUĆNOST - PODGORICA 20.30

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

ISKRA - DEČIĆ 20.30

Sudija: Marko Ćupić (Podgorica)

NEDJELJA

RUDAR - SUTJESKA 20.00

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: