Real razmatra napuštanje La Lige i selidbu u Premijer ligu

Najveći problem na relaciji La Liga - Real je Superliga, čiji je Real bio jedan od osnivača i to je ideja od koje Madriđani nijesu odustali

5635 pregleda 5 komentar(a)
Peres, Foto: Shutterstock
Peres, Foto: Shutterstock

Real Madrid razmatra da napusti La Ligu, piše danas "Mundo Deportivo", navodeći tu vijesti kao ekskluzivu.

Navodno, iza svega se krije sukob prvog čovjeka Reala, Florentina Peresa, sa predsjednikom La Lige Havijerom Tebasom.

"To bi bila senzacija svjetskih dimenzija, ali Peresovi argumenti vrlo su jaki i o njima se priča po hodnicima "Bernabeua". Real se raspituje o mogućnostima izlaska iz La Lige i ulaska u neku drugu jaku evropsku ligu budući da je klubu dosta odnosa Havijera Tebasa prema klubu i restrikcija koje on uporno postavlja. U ovom scenariju Peresu je najzanimljivija Premijer liga, iako Real prikuplja informacije i o eventualnom ulasku u Seriju A ili Bundesligu", piše Mundo Deportivo.

Najveći problem na relaciji La Liga - Real je Superliga, čiji je Real bio jedan od osnivača i to je ideja od koje Madriđani nijesu odustali.

"To je bila kap koja je prelila čašu. To bi bio radikalan potez, ali ako bi se dobro izveo, od njega bi koristi imali i Real i liga u koju bi ušao, u ovom slučaju Premijer liga. Ta liga Realu nosi najveću mogućnost za zaradu, ali nije sve tako lako. Najveći problem bio bi Bregzit, koji bi vrlo otežao ulazak Reala u ekonomski sistem Premijer lige. Ali ako bi do toga došlo, sigurno bi se našao način da se to odradi što bezbolnije. Real će ovog vikenda krenuti u novu sezonu kao španski prvoligaš, ali će klub pomno pratiti mogućnost da se u jednoj od sljedećih sezona prebaci u neku drugu ligu", stoji u tekstu "Munda".

Real Madrid prvo kolo nove sezone La Lige igra večeras u gostima kod Alavesa.

Bonus video: