Spektakl na Old trafordu: Rat ruža pripao Junajtedu, tri gola Bruna, četiri asistencije Pogbe

Junajted najavio sjajnu sezonu, sa Lidsom neće biti dosadno

22505 pregleda 2 komentar(a)
Pogba i Fernandeš, Foto: Reuters
Pogba i Fernandeš, Foto: Reuters

Premijer liga zvanično je počela sinoć, ali je današnji program otvoren spektakularno - Mančester junajted je na Old Trafordu savladao Lids 5:1.

Sjajan meč odigran je danas u Mančesteru, ali ništa drugo nije se ni očekivalo u duelu ovih timova, pogotovo ako se ima u vidu kako kvalitet Junajteda, tako i stil igre, koji forsira menadžer Lidsa, Marselo Bjelsa.

Bruno Fernandeš
foto: Reuters

Od samog starta viđen je dobar fudbal, a briljirali su Bruno Fernandeš, koji je postigao het-trik, te danas maestralni Pol Pogba sa četiri asistencije. Portugalac je postao deseti fudbaler u istoriji lige, koji je u prvom kolu upisao het-trik.

Fernandeš je postigao prvi gol na meču, nakon pola sata igre. U listu strijelaca upisao se i u 54. i 60. minutu, a mrežu Lidsa zatresli su Mejson Grinvud u 52. i Fred u 68. minutu meča.

Inače, Bruno Fernandeš je od februara 2020. godine postigao 27 golova i imao 19 asistencija u Premijer ligi.

Nijedan fudbaler u tom periodu nema bolji učinak od Portugalca.

A Pol Pogba odigrao je fantastičan meč, jedan od najboljih u karijeri u dresu Junajteda. Francuz je prošlu sezonu završio sa tri asistencije, a danas je već zabilježio četiri.

I postao sedmi fudbaler u istoriji Premijer lige, a prvi iz Junajteda koji je u jednom meču imao četiri završna dodavanja.

Jedini gol za Lids postigao je Luk Ejling u 48. minutu. Fudbaler "paunova" je postigao spektakularan pogodak i prvi put u karijeri zatresao mrežu u šampionatu u svojoj 39. utakmici.

Imao je tim iz Jorkšira još šansi, ali su Rodrigo u prvom i Rafinja u drugom poluvremenu bili neprecizni.

Prvi nastup u dresu Junajteda danas je zabilježio i Džejdon Sančo, koji je ovog ljeta došao iz Borusije Dortmund. A prije utakmice zvanično je predstavljen i Rafael Varan.

Povezani članci

14. Avgust 2021.

Varan predstavljen na Old Trafordu

"Đavoli" su danas odigrali su sjajan, moćan meč, konstantno bili opasni i biće zanimljivo vidjeti koliko mogu ove sezone.

Sa druge strane, sa Lidsom ni ove sezone neće biti dosadno.

Bonus video: