Petrović spasilac Budućnosti, Dečić i Mornar ispred Sutjeske

Četvrto kolo se završava sjutra duelom Rudar - Sutjeska

32977 pregleda 269 reakcija 33 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.08.2021. 22:56h

Sve je mirisalo na još jedan neuspjeh Budućnosti, na još jedno razočaranje, ali da konačno krene "plavima" pobrinuo se novajlija Zoran Petrović, strijelac protiv Podgorice u 91. minutu.

Bivši fudbaler Iskre i OFK Titograda je donio aktuelnom šampionu prvu pobjedu u sezoni (2:1), računajući i domaće i evropske utakmice.

Opet je Budućnost vodila, opet je morala da strahuje, ali nakon izjednačenja Vladimira Boljevića u 58. minutu iz slobodnog udarca je i pronašla put do trijumfa. Koji bi iz više razloga mogao da bude prekretnica sezone...

Igor Ivanović je u 3. minutu donio prednost "plavima", a u prvom poluvremenu je do gola mogao i Lazar Mijović, koji je pogodio prečku.

Djelovalo je da Budućnost ima energiju da dođe do drugog gola i rutinski privede meč kraju, ali nije bilo tako.

Podgorica je poslije pogotka Boljevića išla ka prvom bodu u sezoni, sve dok se nije "pojavio" Petrović i na pas povratnika Momčila Raspopovića potpisao konačan rezultat.

A Mornar i Dečić su lideri, makar do nedjelje dok Sutjeska ne završi meč sa Rudarom u Pljevljima.

Barani su upisali treću pobjedu, drugu u gostima - slavili su na Trešnjici protiv Zete 1:0 i još jednom potvrdili ozbiljne ambicije u sezoni.

Iskusnijem i jednostavno rečeno boljem Mornaru je put do pobjede trasirao Marko Ćetković - zatresao je mrežu izabranika Dragoljuba Đuretića u 33. minutu.

Za goste je debitovao dojučerašnji kapiten Budućnosti Petar Grbić, koji je zaigrao od 76.

I Dečić nastavlja da igra odlično i da sakuplja bodove. Tuzani još nisu primili gol, a kada odbrana radi posao koji se od nje traži, onda je sve lakše.

Ekipa Edisa Mulalića je nanijela prvi poraz Iskri, a za to je zaslužan Džonatan Drešaj, strijelac u 54. minutu. Mogla je pobjeda da bude i ubjedljivija, ali prvo je promašio Draško Božović, a onda je iskusnom vezisti na prazan gol loše asistirao Nemanja Kojić.

Jezero je postiglo prvi gol u sezoni, ali to nije bilo dovoljno da se izbjegne poraz u duelu sa Petrovcem. U Beranama je bilo 2:1 za ekipu Nenada Vukčevića, iako je imala minus na poluvremenu.

Plavljani su, naime, vodili od 44. minuta i pogotka Lazara Lambulića, da bi gosti u drugom dijelu stigli do preokreta.

Prvo je Adnan Bašić zatresao mrežu u 67, da bi Petar Vukčević evrogolom, i to slabijom desnom nogom, u 74. minutu potpisao drugi trijumf Petrovca u sezoni.

Rezultati:

JEZERO - PETROVAC 1:2 (1:0)

Lazar Lambulić 44 - Adnan Bašić 67, Petar Vukčević 74.

ZETA - MORNAR 0:1 (0:1)

Marko Ćetković 33.

BUDUĆNOST - PODGORICA 2:1 (1:0)

Igor Ivanović 3, Zoran Petrović 90+1 - Vladimir Boljević 58.

ISKRA - DEČIĆ 0:1 (0:0)

Džonatan Drešaj 54.

NEDJELJA:

RUDAR - SUTJESKA 20.00

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: