Preminuo Gerd Miler

Informaciju je potvrio i klub iz Minhena

51970 pregleda 328 reakcija 22 komentar(a)
Miler, Foto: Fifa
Miler, Foto: Fifa

Legendarni fudbaler Bajerna i reprezentacije Njemačke, Gerd Miler preminuo je danas u 76. godini život, javlja Goal.com.

Informaciju je potvrio i klub iz Minhena.

"Klub i svi naši navijači oplakuju smrt Gerda Milera, koji je preminuo u nedjelju ujutro", saopštio je Bajern.

Gerd Miler je legenda Bajerna, Njemačke, evropskog i svjetskog fudbala...Od 2015. godine bolovao je od Alchajmerove bolesti.

"Rastužila nas je vijest o smrti Gerda Milera. On je jedna od najvećih legendi našeg kluba, njegova dostignuća će zauvijek biti dio istorije Bajerna i njemačkog fudbala. Zauvijek će biti u našim srcima", kazao je izvršni dirketor Bajerna Oliver Kan.

Popularni Der Bomber dres Bajerna nosio je od 1964. do 1979. godine. Sa Bavarcima je pet puta bio šampion Njemačke, a tri puta šampion Evrope.

Briljirao je i u dresu reprezentacije Njemačke sa kojom je 1974. godine osvojio Svjetsko prvenstvo na domaćem terenu.

U dresu "pancera" postigao je 68 golova na 62 utakmice.

"Gerd Miler ušao je u istoriju sa Bajernom i njemačkom reprezentacijom. Postigao je 566 golova u 607 utakmica za Bajern i postavo rekord od 365 golova u Bundesligi. Sedam puta je bio najbolji strijelac. Za njemačku reprezentaciju postigao je 68 golova na 62 meča."Bombaš nacije", koji je u ljeto 1964. prešao u Bajern jednom je osvojio Svjetsko prvenstvo, tri puta Kup evropskih šampiona i četiri puta njemački Kup. Sa reprezentacijom je postao evropski šampion 1972. godine i svjetski dvije godine kasnije kada je postigao gol u finalu protiv Holandije. Po završetku karijere ostao je u klubu kao trener u mlađim kategorijama. Iza sebe ostavlja suprugu Uši i kćerku", saopštio je Bajern.

Bonus video: