Nastavlja se serija potpisa u Liverpulu: I Henderson će produžiti ugovor

Henderson će potpisati trogodišnji ugovor, uz opciju da se nakon toga saradnja nastavi još godinu dana

7587 pregleda 0 komentar(a)
Henderson, Foto: REUTERS
Henderson, Foto: REUTERS

U Liverpul je u ljetnjem prelaznom roku došao samo Ibrahima Konate iz Lajpciga za 40 miliona eura. "Redsi" su prethodne sezone imali ogromnih problema sa povrijeđenim štoperima, pa je i menadžer ekipe Jirgen Klop nedavno kazao da je bio prinuđen da ovog ljeta pojača defanzivu.

Ipak u klubu su uoči početka nove sezone imali mnogo posla i pored toga što nije bilo mnogo dolazaka. Uprava je radila na očuvanju postojećeg kadra i odradila sjajan posao.

Alison Beker, Virdžil van Dajk, Fabinjo i Trent Aleksander-Arnold su produžili ugovor, a nakon njih to će uraditi i Džordan Henderson.

Britanski mediji pišu da je dogovor postignut - Henderson će potpisati trogodišnji ugovor, uz opciju da se nakon toga saradnja nastavi još godinu dana. Produžetak saradnje još nije ozvaničen, a potpis će uslijediti narednih dana.

Vezista je na "Enfild" stigao 2011. godine iz Sandrlenda. Sa ekipom je osvojio Premijer ligu, Ligu šampiona, Liga kup, Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo. Proglašen je za najboljeg igrača Premijer lige u sezonoi 2019/2020.

Ovim potezom Liverpul je nastavio da drži tim na okupu, budući da dugoročne ugovore imaju i Sadio Mane, Mohamed Salah, Roberto Firmino i Diogo Žota.

Bonus video: