Laporta: Dug Barse je 1,35 milijardi eura

Laporta kaže da je sistem plata u klubu bio pogrešan i haotičan, te da su stariji igrači imali dugoročne ugovore, dok su mlađima oni isticali

7791 pregleda 6 komentar(a)
Laporta, Foto: Reuters
Laporta, Foto: Reuters

Predsednik Barselone Đoan Laporta otkrio je da je katalonski klub zadužen ukupno 1,35 milijardi eura.

„Prva stvar koju smo uradili kad smo preuzeli klub je da pozajmimo 80 miliona eura. Da nijesmo, ne bismo mogli da isplatimo plate igračima. Od te sume, pedeset posto je novac koji nam sleduje od TV prava, a koji smo uzeli unaprijed. Dodatno, saznali smo da je politika isplaćivanja zarada bila obrnuta piramida – priča o smanjenju plata na početku pandemije takođe je bila laž“, rekao je Laporta na današnjoj konferenciji.

Đoan Laporta
foto: Reuters

Laporta kaže da je sistem plata u klubu bio pogrešan i haotičan, te da su stariji igrači imali dugoročne ugovore, dok su mlađima oni isticali.

„Ukupni troškovi za igrački kadar su bili 617 miliona eura, što je prevazišlo prihod kluba za 103 posto“, rekao je Laporta.

Đoan Laporta
foto: Reuters

Kazao je i da je za adaptaciju stadiona potrošeno 1,8 miliona eura.

„Ustanovili smo i da su vršene brojne isplate raznim posrednicima koji čak nijesu ni agenti. Ono što se dešavalo je izuzetno zabrinjavajuće. Imali smo rashode od 451 miliona eura. Ono što je u svom pismu napisao Bartomeu u pokušaju da opravda sebe je skretanje pažnje. Oni su odgovorni za sve što se ovdje dogodilo prije 7. marta ove godine i neće se izvući“, poručio je Laporta.

Bonus video: