Još jedan član prvog crnogorskog fudbalskog tima ima trenersku Pro licencu

Jovanović je 36 puta oblačio dres crnogorske reprezentacije - bio je u satavu u prvom, istorijskom meču protiv Mađara 2007, a pamti se i njegova prečka na Vembliju oktobra 2010.

6055 pregleda 6 komentar(a)
Foto: IRF
Foto: IRF

Milan Jovanović je još jedan član prvog crnogorskog fudbalskog tima koji ide u trenere.

Nekadašnji reprezentativac "hrabrih sokola" danas je dobio najviše trenersko zvanje - Uefini Pro licencu, nakon što je pred trenerskom komisijom Škole za trenere FSCG uspješno odbranio diplomski rad na temu ,,Analiza rada, menadžmenta, organizacije, stručnog rada u prvom timu i omladinskom pogonu fudbalskog kluba Vojvodina“.

Komisiju pred kojom je Jovanović branio diplomski rad činili su Dr Niko Raičković, Milorad Malovrazić, Boris Ljutica, Dr Kosta Goranović i prof Dr Marko Stojanović.

Milan Jovanović
foto: FSCG

Jovanović je 36 puta oblačio dres crnogorske reprezentacije - bio je u satavu u prvom, istorijskom meču protiv Mađara 2007. godine, a pamti se i njegova prečka u finišu utakmice protiv Engleza na Vembliju oktobra 2010, kada je tada najmlađa reprezentacija u Evropi u pohodu na do sada jedini baraž za veliko takmičenje umalo u potpunosti šokirala zemlju iz kolijevke fudbala (0:0).

Jovanović je u karijeri branio boje velikog broja klubova, između ostalih Rapida iz Beča, Univerzitatee iz Krajove, Crvene zvezde, Spartak Naljčika, Lokomotive iz Sofije...

Bonus video: