Debakl Italije - ne ide na SP prvi put nakon 60 godina!

U Milanu nije bilo golova, iako je Italija jurila pobjedu 90 minuta
18 komentar(a)
Italija - Švedska, Foto: Reuters
Italija - Švedska, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.11.2017. 21:55h

Italija je ostala kući, debakl u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo je potpun!

Švedska se plasirala na Mundijal, više zbog nemoći Italijana nego zbog sopstvene snage, ali je u dvomeču baraža makar imala plan da u svakom momentu sačuva svoj gol.

U tome je uspjela oba puta - nakon 1:0 u Solni, sada nije bilo pogodaka na "San Siru" pred više od 72 hiljade gledalaca koji su željeli da pomognu nacionalnom timu da izbjegnu katastrofu.

Ali, "azuri" su u najvećoj krizi ikada, u prilog tome ide i činjenica da su ostali bez Svjetskog prvenstva prvi put još od 1958. godine...

Italijanska javnost je izgleda bila u pravu mjesecima unazad, selektor Đanpjero Ventura je promašio sve u ovom ciklusu, pa je gotovo izvjesno da će već danas biti bivši na klupi velikana.

Italija je večeras napadala 90 minuta, stvorila i nekoliko šansi, ali je sve bilo premalo - do gola nisu mogli ni Antonio Kandreva, ni Ćiro Imobile, niti Aleksandro Florenci...

Pamtiće se i da je španski sudija Laos imao priliku da svira čak četiri penala (po dva na obje strane)...

Švedska je tako pošla na Mundijal prvi put od 2006. i Mundijala u Njemačkoj, a najveći uspjeh je ostvarila 1958. kada je poražena u finalu od Brazila.

Bila je trećeplasirana 1950. i 1994, a sada je dokazala da ima kvalitet da ode na veliko takmičenje i bez Zlatana Ibrahimovića koji je godinama unazad bio simbol "tri krune".

Bonus video: