"Hrabro srce" plaši Dance

U Dablinu pada odluka nakon što u Kopenhagenu nije bilo golova: Vježbamo i penale - poručio je selektor Iraca Martin O'Nil
2 komentar(a)
Republika Irska - Danska, Foto: Reuters
Republika Irska - Danska, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.11.2017. 11:15h

Republika Irska je pronašla način da prije tri dana umiri napade Danske u Kopenhagenu, ograničila se da igra baš onako kako je prižljekivao Martin O'Nil.

Rezultat 0:0 sa "Parkena", ipak, ne garantuje ništa Ircima koji bi, sve i da imaju minus iz prve utakmice, teško krenuli u frontalne napade od prvog minuta na gol Kaspera Šmajhela.

"Vježbamo i penale. Spremni smo na nekoliko scenarija, a svi priželjkujemo scenario po kojem bismo slavili s navijačima na kraju meča", rekao je O'Nil.

Ipak, Dansku nije lako zaustaviti.

"Ne znam koliko je realno da dva puta u nekoliko dana sačuvamo mrežu protiv ekipe kakva je Danska. Kod momaka vidim ogromnu motivaciju, svi znaju šta nam treba u ovom meču i koliko bi značilo da to ostvarimo. Vjerujem da imamo snage da još jednom preživimo tu utakmicu "na život ili smrt", poručio je O'Nil, trener koji je kroz karijeru uvijek bio poznat kao vrhunski motivator.

Republika Irska juri četvrti plasman na Mundijal u istoriji. Najbolji rezultat je ostvarila 1990. u Italiji kada je stigla do četvrtfinala, dok je u Sjedinjenim Američkim Državama 1994. i 2002. u Japanu i Južnoj Koreji stala u osmini finala.

Danci su, s druge strane, u prvoj utakmici stvorili dvije velike šanse, uz malo sreće su u Dablin mogli da dođu s pobjedom u džepu, ali i dalje su u dobroj situaciji.

"Biće ovo drugačija utakmica. Irci znaju da na svom terenu ne mogu da igraju tako defanzivno i probaće da "izađu" na našu polovinu, da nam daju gol. Jednostavno, ne mogu da brane rezultat 0:0 i mislim da smo mi u makar blagoj prednosti zato što nam odgovara ako bude golova", rekao je danski napadač Niklas Bendtner.

Danci su ostavili odličan utisak u kvalifikacionoj grupi u kojoj je bila Crna Gora. Pamtiće se velika pobjeda protiv Poljske (4:0), ali im to nije bilo dovoljno da odu direktno na Mundijal.

"Poštujemo sve protivnike, nikada ne ulazimo u meč opušteno. Znali smo da nam u baražu neće biti lako, ko god da nam je došao za protivnika. Cilj je ipak samo jedan - da obezbijedimo Mundijal", jasan je Bendtner.

Danska se bori za peti Mundijal - posljednji put je na Svjetskom prvenstvu igrala 2010. godine kada je zaustavljena u grupi u kojoj su još bili Holandija, Japan i Kamerun.

Danska na velikom takmičenju nije bila od 2012. godine - preskočila je Mundijal u Brazilu i Evropsko prvenstvo u Fancuskoj.

Bonus video: